O căpşună uriaşă i-a adus unui fermier din Israel un record mondial Guinness

O căpşună uriaşă i-a adus unui fermier din Israel un record mondial Guinness

Fermierul israelian Chahi Ariel a cultivat căpşuna cu cea mai mare greutate din lume, au anunţat joi reprezentanţii Guinness World Records, informează Reuters.

Cu 289 de grame, acea căpşună are o greutate de aproximativ cinci ori mai mare decât cele ale fructelor obişnuite din soiul local Ilan, a declarat Nir Dai, cercetător la Institutul Volcani din Israel, unde a fost obţinută căpşuna uriaşă.

Fructul are o lungime de 18 centimetri şi o circumferinţă de 34 de centimetri, potrivit unui mesaj publicat pe site-ul Guinness World Records .

Chahi Ariel a spus că a început să spere în obţinerea acestui titlu după ce a văzut cât de mult creştea căpşuna în ferma familiei sale, anul trecut. El a aşteptat confirmarea stabilirii unui nou record mondial şi a păstrat căpşuna într-un congelator, pentru a putea să dovedească ulterior calităţile acesteia.

Vremea neobişnuit de rece de la începutul anului 2021 a încetinit procesul de coacere a căpşunilor din Israel, permiţându-i fructului inclus în Cartea Recordurilor Guinness să câştige tot mai mult în greutate înainte să ajungă la maturitate.

Precedentul record în domeniu era deţinut de un fermier din Japonia, care a descoperit o căpşună cu greutatea de 250 de grame în recolta sa din anul 2015. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...