O copie a ''Giocondei'' din secolul al XVII-lea, vândută la licitaţie cu 273.000 de euro

O copie a ''Giocondei'' din secolul al XVII-lea, vândută la licitaţie cu 273.000 de euro

O copie a "Giocondei", considerată una dintre cele mai bune din lume şi atribuită unui reprezentant al şcolii franceze de pictură de la începutul secolului al XVII-lea, a fost vândută la licitaţie, marţi, la Paris, pentru suma de 273.000 de euro, potrivit unui anunţ al casei de licitaţii Artcurial, relatează EFE.

Cumpărătorul este "un colecţionar european", a dezvăluit miercuri un purtător de cuvânt al casei Artcurial, care nu a dorit să ofere şi alte detalii privind identitatea acestuia.



Purtătorul de cuvânt a ţinut să precizeze că preţul de vânzare este superior estimării iniţiale, care a fost stabilită la o sumă cuprinsă între 150.000 şi 200.000 de euro.

Înainte de punerea sa în vânzare, tabloul a fost expus în luna octombrie la Viena şi Bruxelles, iar săptămâna trecută la Paris.

Datorită caracteristicilor sale stilistice şi folosirii unei planşe din stejar ca suport, experţii casei Artcurial sunt de părere că această copie a celebrului tablou "Mona Lisa" a fost realizată în jurul anului 1600.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...