O delegaţie a partidului german AfD intenţionează să meargă în Rusia şi în zona ocupată din Donbas

O delegaţie a partidului german AfD intenţionează să meargă în Rusia şi în zona ocupată din Donbas

Un grup de deputați din partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) şi-a anunțat intenţia de a vizita Rusia și „estul Ucrainei”.

Hans-Thomas Tillschneider, unul dintre deputații AfD care vor vizita Rusia și Donbas Foto EPA EFE

Într-un comunicat postat pe site-ul partidului, se menţionează că din delegație vor face parte Hans-Thomas Tillschneider şi Daniel Wald, parlamentari din landul Saxonia-Anhalt.

Forța politică susține că motivul unei astfel de călătorii ar fi rezultatul unui sondaj de opinie efectuat de AfD, potrivit căruia „mai mult de o treime dintre locuitorii din Saxonia-Anhalt nu consideră că presa germană îi informează în mod obiectiv despre conflictul ucrainean”. Astfel, în următoarele zile, deputații „vor merge în Europa de Est, pentru a-şi face o impresie cu privire la situația umanitară”.

Ambasadorul ucrainean în Germania, Andri Melnik, a reacţionat pe Twitter, scriind că vizita deputaților de extremă dreaptă în estul ocupat al Ucrainei reprezintă o „susţinere a războiului de exterminare” declanşat de Rusia și o „încurajare a crimei de agresiune”.

RBC notează că nu este prima dată când deputați din AfD sunt trimiși în teritoriile ucrainene ocupate, încălcând legile Ucrainei. În 2018, oficiali din partidul respectiv au vizitat Crimeea de cel puțin două ori.

Membrii partidului AfD au fost suspectați în repetate rânduri că ar fi finanțați de Moscova. Recent, serviciile de informații ucrainene au avertizat că ocupanții ruși continuă să facă pregătiri pentru organizarea de „referendumuri” în teritoriile ocupate. Pentru a legitima procesul respectiv, aceștia intenţionează să implice cetățeni din UE, inclusiv membri ai unui partid german.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro