O delegație a protestatarilor de la Ministerul Mediului intră la discuții cu ministrul de resort

O delegație a protestatarilor din Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, formată din maximum 7 persoane, va intra la discuții cu ministrul de resort, Cristiana Pașca Palmer.

Peste 100 de angajați din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), Garda Națională de Mediu (GNM) și Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) protestează, miercuri după-amiază, în fața sediului ministerului de resort solicitând salarii mai mari și demisia ministrului Mediului.

'Îi înțeleg foarte bine (pe protestatari, n.r.), este o problemă reală pe care am observat-o când am preluat mandatul la Ministerul Mediului. Salariile din Ministerul Mediului sunt extrem de mici și, din acest motiv, ne pleacă și specialiștii. Îi înțeleg pe oameni și le înțeleg frustrarea, însă după cum știți lucrăm la nivelul Guvernului pentru a echilibra această situație. A fost recomandare a jandarmilor de a ocoli protestatarii. Le-am comunicat că vreau să mă întâlnesc cu dânșii. O să am o scurtă discuție cu o delegație a lor. Reglementarea situației financiare a salariilor nu se poate face la nivelul Ministerului Mediului. Nu am ratat nicio ocazie de a aduce în discuție problema aceasta colegilor din Guvern.

Această Ordonanță de urgență încearcă să echilibreze situația. Proiectul de ordonanță este în lucru. Această ordonanță pe care o adoptăm la nivel de Guvern încearcă să reglementeze o parte dintre discrepanțele salariale. Sunt foarte multe detalii tehnice. Acest proiect, cel puțin în primul draft, prevede creșteri salariale de până la 45%. O să am discuții cu cei de la Resurse Umane să vedem ce soluții se pot găsi. Soluțiile se găsesc în plafonul pe care îl avem. Am analizat mai multe variante, iar una este cea prin proiectul de Ordonanță, iar alta este de nivel intern, despre care nu vă pot spune încă. Le cunosc situația, este o situație delicată', a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, într-o conferință de presă.

Funcționarii din instituțiile de mediu scandează împotriva Guvernului și conducerii Ministerului Mediului, afișând pancarte pe care sunt notate mesaje, precum 'Vrem salarii decente' sau 'Nu vrem să cerșim'. De asemenea, protestatarii scandează 'Rușine Guvernului', 'Rușine Ministerului Mediului' și 'Demisia'.

Conform mai multor protestatari, angajați în instituțiile de profil, cuantumul salariilor pe care îl primesc pornește de la 900 de lei brut/lună și ajunge la maximum 2.000 de lei brut/lună pentru un director de departament, lucru pe care aceștia îl consideră 'inadmisibil și rușinos'.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

4 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

5 Hai cu pușcăria! / Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT!

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut