O fabrică românească de peste 100 de ani, care a livrat încălţăminte militară în SUA şi URSS, a fost scoasă la vânzare

O fabrică românească de peste 100 de ani, care a livrat încălţăminte militară în SUA şi URSS, a fost scoasă la vânzare

SIF Oltenia a scos la vânzare terenul şi clădirile fostei fabrici de încălţăminte Flaros din Bucureşti, cu o istorie de peste un secol. Dezvoltatorul cu capital suedez Vastint, cu acţionari comuni cu ai IKEA, se află printre investitorii interesaţi de potenţialul imobiliar al proprietăţii, însă procesul de vânzare este frânat de anularea PUZ-ului coordonator al Sectorului 3, potrivit informaţiilor obţinute de Profit.ro .

Principala proprietate a Flaros este un teren cu clădiri industriale, în suprafaţă de circa 22.000 de metri pătraţi, amplasat în cartierul bucureştean Timpuri Noi. Proprietăţile fostei fabrici de încălţăminte au fost reevaluate, la sfârşitul anului trecut, la o valoare de circa 18,5 milioane euro. Doar terenul şi clădirile din strada Ion Minulescu 67-93, reprezentând principalul activ al societăţii, au o valoare justă de peste 13 milioane de euro.

1 milion de perechi de încălţăminte livrată doar pe piaţa fostei URSS

Începând cu o tăbăcărie în anii ’20, Flaros a devenit în timp una din cele mai mari fabrici din România de încălţăminte şi accesorii. În cadrul producţiei, Flaros avea o capacitate de peste 50.000 de unităţi.

În anii 80 se livrau aproximativ un milion de perechi de încălţăminte pe piaţa fostei U.R.S.S. Pe lângă aceasta piaţă Flaros exporta şi în Statele Unite, Europa, Africa şi Orientul Mijlociu. În Africa şi Orientul Mijlociu se exporta preponderent încălţăminte militară.

Începând cu anii 90 fabrica a lucrat în proporţie de 95 % în sistem lohn adresându-se exportului către pieţele din Europa : Olanda, Franţa, Anglia, Germania, Spania, Belgia, Italia.

Începând cu anul 2009, producţia de încălţăminte a fost externalizată, astfel încât S.C. Flaros S.A. a trebuit să-şi diversifice sursele de venituri. Soluţia găsită de managementul societăţii a fost închirierea de spaţii pentru producţie şi depozitare către agenţi economici şi persoane fizice. Locaţia centrală reprezintă principalul atuu care a dus la atragerea de clienţi dornici să închirieze spaţiile din proprietatea S.C. Flaros S.A.

La acest moment producţia rămâne oprită pe termen nedeterminat, veniturile societăţii fiind realizate în proporţie de 100% din închirierea spaţiilor aflate în proprietatea S.C. Flaros S.A. Pentru că spaţiile să corespundă într-un grad cât mai ridicat cerinţelor clienţilor, au fost desfăşurate lucrări de îmbunătăţire şi amenajare a clădirilor în scopul creării unor condiţii propice desfăşurării activităţii clienţilor noştri.

La acest moment avem în proprietate 10000 de metri pătraţi disponibili spre a fi închiriaţi, spaţiile putând să fie utilizate ca spaţii de producţie sau depozitare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...