O femeie a dezvoltat psihoză și insomnie după ce a mâncat sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei“ VIDEO

O femeie a dezvoltat psihoză și insomnie după ce a mâncat sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei“ VIDEO

O femeie a ajuns să dezvolte o adevărată psihoză și insomnie după ce într-o seară a mâncat la cină sushi cumpărat de la benzinărie.

Femeia a cumpărat sushi de la o benzinărie

Dr. Bernard Hsu, cunoscut sub numele de Chubbyemu pe YouTube, a împărtășit detaliile acestui caz neobișnuit pe canalul său, potrivit ladbible.com.

În clip, el explică faptul că femeia în vârstă de 34 de ani, identificată doar ca "JC", a decis să riște să mănânce sushi după ce a ajuns târziu acasă de la serviciu. Sushi-ul în cauză era vechi de cinci zile, ceea ce este deja destul de îngrijorător. Dar ceea ce a înrăutățit și mai mult situația este faptul că acesta provenea de la o benzinărie.

În mod ironic, ea era îngrijorată că nu va putea dormi dacă nu mănâncă înainte de culcare - fără să realizeze că gustarea ei nocturnă va duce la nenumărate nopți nedormite în lunile următoare.

JC a ignorat semnele de avertizare, hotărând să mascheze gustul "acru" cu sos de soia, iar patru luni mai târziu, au început problemele.

În această perioadă, a dezvoltat insomnie și se învârtea în pat până la răsăritul soarelui în fiecare dimineață.

A ajuns în punctul în care se temea să meargă la culcare, iar problemele s-au acutizat și în timpul zilei. Uneori, își simțea inima bătându-i în gât și a început să sufere de crampe la stomac.

"Uneori era urmată de cel mai liber și mai apos scaun pe care l-a avut vreodată în viața ei", a spus Dr. Hsu.

"I-a spus soțului ei că se simțea ca și cum un pește se agita în burta ei".

În cele din urmă, JC a început să aibă halucinații și să vadă gândaci care se târau pe pereți sau sub pielea ei.

Într-o noapte, mâinile și picioarele i-au amorțit. Când s-a dat jos din pat, a urinat pe ea, iar JC și soțul ei au decis să meargă la spital.

Inițial, medicii nu au putut vedea nimic în neregulă cu ea și i-au recomandat să încerce terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia ei.

Așa cum era de așteptat, acest lucru nu a funcționat, iar starea ei de sănătate a continuat să se deterioreze până când a făcut o criză.

După a doua vizită la spital, medicii i-au pus sângele la microscop și au descoperit că avea globule roșii mai mari și mai puține decât în mod normal, dar și că acestea nu se maturizau complet.

S-a constatat, de asemenea, că globulele ei albe erau malformate, potrivit videoclipului din 2020.

Un alt examen a descoperit că JC avea ceva numit ataxie senzorială, o tulburare care întrerupe semnalele de feedback senzorial și care ar explica de ce nu reușea să își controleze vezica urinară și avea halucinații.

Medicii au sugerat că motivul pentru ambele probleme ar putea fi cauzat de o "potențială malnutriție".

Dr. Hsu a explicat: "Soțul ei confirmă că, în ultimele câteva luni, și-a redus aportul zilnic de la două mese până la doar micul dejun de dimineață".

Teste suplimentare au descoperit că JC avea niveluri îngrijorător de scăzute ale vitaminei vitale B12, care poate duce la neurodegenerare.

Având în vedere acest lucru, medicii i-au făcut o injecție cu B12 și i-au dat câteva suplimente pe care să le ia acasă și, pentru o vreme, acestea au părut să rezolve problema - somnul i-a revenit, mânca mai mult și psihoza a încetat.

Dar, două luni mai târziu, simptomele au revenit. După ce a avut o altă criză, JC s-a trezit din nou în camera de urgență.

În urma mai multor analize de sânge, medicii au descoperit toate aceleași probleme ca înainte, în ciuda faptului că luase suplimentele și mâncase mai mult.

În acest moment, au luat o altă cale și au decis să examineze scaunul lui JC - și atunci totul a început să capete sens.

"Au găsit ouă cu o lungime de 40 pe 60 de micrometri", a declarat Dr. Hsu. "Nu erau doar câteva ouă - erau mii. Acest lucru a fost în plus față de segmente care probabil s-au desprins din ceea ce părea a fi o specie de tenie".

Întrebând-o pe JC dacă a mâncat cereale sau pește, ea și-a amintit brusc de sushi-ul de la benzinărie.

Se pare că teniile au un apetit deosebit pentru B12, ceea ce înseamnă că în tot acest timp au supt-o din rezervele lui JC.

Aceasta explică și de ce s-a simțit mai bine după injecție, deoarece B12 a ajuns direct în sângele ei înainte de a ajunge la paraziți.

"Nervii ei au început să se degradeze pentru că în lipsa vitaminei B12, în celule se produceau substanțe chimice greșite", a adăugat doctorul Hsu.

"Chiar dacă tenia poate depune peste un milion de ouă pe zi și poate trăi 10 ani în intestinul uman, este nevoie doar de o singură doză de medicament antiparazitar pentru a-l vindeca pe JC."

După un calvar de nouă luni, o singură doză de medicament a însemnat că JC a putut în sfârșit să se odihnească bine.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…