O femeie declarată moartă a fost descoperită în viață, după 31 de ani, într-un azil

O femeie declarată moartă a fost descoperită în viață, după 31 de ani, într-un azil

Patricia Kopta din statul american Pennsylvania, care a dispărut în urmă cu 31 de ani și pe care autoritățile au declarat-o moartă, a fost găsită într-un cămin de bătrâni din Puerto Rico, relatează NBC Bay Area.

Patricia Kopta a fost model. Foto: Captură video YouTube

Kopta, în prezent în vârstă de 83 de ani, a lăsat în urmă un soț și frații și a rătăcit o vreme prin nordul Puerto Rico înainte de a fi internată într-un centru pentru adulți în anul 1999, conform detaliilor transmise în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc în această săptămână în localitatea Ross Township, unde a locuit cândva.

Femeia , care era cunoscută odinioară ca o prezicătoare în orașul său natal, și-a ținut inițial trecutul secret în timp ce se afla în Puerto Rico. Potrivit șefului adjunct al poliției din Ross Township, Brian Kohlehepp, Kopta suferea de demență, notează Gândul.ro

Un asistent social al azilului a sesizat autoritățile din statul american Pennsylvania, iar un test ADN a stabilit identitatea.

Nu mi-a venit să cred. A fost un șoc total", a afirmat sora femeii, Gloria Smith. „Chiar am crezut că a fost moartă în toți acești ani. Nu ne așteptam și a fost un șoc foarte mare să aflăm că este în viață. Suntem atât de fericiți și sper că voi putea merge să o văd", a mai adăugat sora acesteia.

Soțul femeii, Bob Kopta, și Gloria Smith au vorbit despre viața acesteia. Cei doi au spus că femeia fusese supranumită „Vrabia”, fiindcă atenționa pietonii și conducătorii auto referitor la apocalipsă.

Însă, înainte de a deveni prezicătoare, Kopta a fost o elevă de nota 10. Ulterior, aceasta a fost model și profesoară de dans . După absolvirea liceului, femeia a lucrat la o companie care producea sticlă din Pittsburgh.

Conform Gloriei Smith, înainte de a se căsători, Kopta își petrecea frecvent vacanțele în Puerto Rico cu prietenii.

Pur și simplu iubea oceanul, plaja și soarele”, a mai declarat Gloria Smith pentru AP.

Smith a mărturisit că sora sa a renunțat la slujba ei după 10 ani din pricina migrenelor pe care medicii le-au pus pe seama stresului. În acel moment, familia a sesizat o schimbare la ea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”