O fostă secţie de poliţie din Londra, transformată în muzeu

O fostă secţie de poliţie din Londra, transformată în muzeu

O secţie de poliţie din Londra, scoasă din uz, a fost transformată în muzeu, cea mai recentă adăugire la oferta culturală variată a capitalei britanice, informează Reuters.

 Bow Street Police Museum este situat în cartierul Covent Garden, într-un spaţiu care adăpostea o secţie de poliţie şi un tribunal unde au compărut, printre alţii, scriitorul Oscar Wilde şi sufragetele Emmeline şi Christabel Pankhurst.

 Muzeul este dedicat Bow Street Runners, considerată prima forţă de poliţie profesionistă din Londra, creată în 1749 şi ulterior unită cu Metropolitan Police. Exponatele spun povestea unei lungi istorii de crime şi de anchete.

''Clădirea acesta a fost inaugurată în 1881 ca secţie de poliţie, dar şi ca tribunal'', a declarat pentru Reuters curatoarea muzeului, Jen Kavanagh, adăugând că pe stradă a existat un tribunal de la 1740.

''Am vrut cu adevărat să ne asigurăm că o importantă pagină din istoria Londrei precum şi o astfel de clădire simbolică au fost readuse la viaţă oferindu-ne oportunitatea de a scoate în evidenţă ceea ce se petrecea între aceşti patru pereţi'', a mai spus ea.

Secţia de poliţie Bow Street a fost închisă în 1992. Tribunalul, unde au fost audiaţi infractori celebri precum gemenii Kray şi dictatorul chilian Augusto Pinochet, s-a închis în 2006.

 Vizitatorii au acces la celulele şi birourile de la parterul secţiei de poliţie. Printre obiectele expuse se află uniforme, cătuşe şi boxa instanţei cu numărul doi.

Clădirea a fost restaurată, iar deasupra fostei secţii de poliţie se află acum un hotel. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „M-au sunat de la bancă să spun de unde provin banii” / Câți bani încasează lunar Bianca Drăgușanu

3 VIDEO Geoană, filmat după ce s-ar fi urcat băut la volan. Poliția Rutieră a deschis o anchetă

4 Jocurile de culise din PNL / Cele patru nume cu care Cîțu va împărți puterea la vârful partidului

5 ULTIMA ORĂ Răzbunare în stil mafiot! Atacul s-a produs pe șoseaua București-Ploiești