O groapă comună cu rămășițele a 42 de oameni uciși de gruparea Stat Islamic a fost descoperită în orașul sirian Palmira

O groapă comună cu rămășițele a 42 de oameni uciși de gruparea Stat Islamic a fost descoperită în orașul sirian Palmira

O groapă comună în care au fost găsite cadavrele a 42 de civili și militari executați de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a fost descoperită în orașul sirian Palmira, recucerit de forțele armate ale regimului de la Damasc, a anunțat sâmbătă, pentru AFP, o sursă militară.

"Armata a descoperit ieri (vineri) dimineața o groapă comună ce conținea rămășițele umane a 24 de civili, dintre care trei copii, și a 18 militari", a declarat sursa siriană, care a precizat că victimele, "soldați și miliții pro-regim, precum și membri ai familiilor lor", au fost "fie decapitate, fie ucise prin împușcare" de către jihadiștii care au deținut timp de zece luni controlul asupra orașului.

Rămășițele victimelor "au fost transferate spre spitalul militar din Homs și unele dintre ele au fost identificate", a adăugat aceeași sursă de informație.

Potrivit sursei militare și organizației neguvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), este vorba despre rămășițele unor ofițeri și ale membrilor familiilor lor, executați de gruparea jihadistă după ce aceasta a intrat în oraș, în mai 2015. "Gruparea SI a executat în total cel puțin 280 de oameni în timpul cât a durat ocupația sa asupra Palmirei", a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

În 27 martie, la finalul unei ofensive de 20 de zile, armata siriană, susținută de milițiile pro-regim și de aviația militară rusă, a recucerit din mâinile jihadiștilor orașul Palmira, situat în provincia centrală Homs. Orașul, supranumit "Perla deșertului", este cunoscut în lumea întreagă pentru bogățiile sale arheologice inestimabile, dintre care o bună parte au fost distruse de SI.

AGERPRES/(AS — editor: Adriana Matcovschi, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa