O înregistrare cu Alec Baldwin repetând cu un revolver pentru filmul ''Rust'', publicată de un şerif din New Mexico

O înregistrare cu Alec Baldwin repetând cu un revolver pentru filmul ''Rust'', publicată de un şerif din New Mexico

Un şerif din statul american New Mexico a publicat luni o înregistrare video cu Alec Baldwin repetând o scenă cu un revolver în stil western pe platoul de filmare al filmului "Rust" înainte ca arma din mâna actorului să se declanşeze şi să provoace moartea unei directoare de imagine, informează Reuters.

Şeriful Adan Mendoza din comitatul Santa Fe, statul New Mexico a publicat de asemenea fotografii realizate la locul incidentului şi imagini video din timpul interogatoriilor persoanelor din distribuţia filmului "Rust", printre care şi Alec Baldwin, însă a declarat că o decizie oficială cu privire la formularea unor acuzaţii depinde de cercetările criminalistice ulterioare.

"Diferite componente ale anchetei rămân nesoluţionate", a subliniat Mendoza într-o declaraţie, indicând în acest sens analiza armei de foc şi expertiza balistică, analize ADN şi ale amprentelor digitale, constatările medicului legist şi datele din telefonul lui Alec Baldwin extrase de anchetatorii biroului şerifului din comitatul Suffolk.

Statul New Mexico a amendat săptămâna trecută producătorii filmului, Rust Movie Productions, cu 137.000 de dolari, suma maximă posibilă, pentru ceea ce a catalogat drept "eşecuri intenţionate" în ceea ce priveşte respectarea măsurilor de siguranţă, care au condus la moartea directoarei de imagine Halyna Hutchins.

Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost ucisă în timpul filmărilor, în octombrie anul trecut, după ce revolverul aflat în mâna lui Baldwin s-a declanşat, iar un glonţ real a lovit-o în piept şi a ajuns apoi în umărul regizorului Joel Souza. Acesta din urmă a supravieţuit împuşcăturii.

Baldwin a negat responsabilitatea pentru moartea lui Hutchins şi a declarat că gloanţele reale nu ar fi trebuit niciodată să fie permise pe platoul de filmare de la Bonanza Creek Ranch din New Mexico.

Înregistrările video publicate luni, fără sunet, îl arată pe Baldwin costumat în pistolar din Vestul Sălbatic exersând cu ceea ce pare a fi arma care i s-a declanşat în mână şi a omorât-o pe Halyna Hutchins.

Într-o înregistrare video separată actorul poate fi văzut în timp ce este interogat de poliţişti, atât la locul incidentului, cât şi în sediul unei secţii de poliţie.

Baldwin, producător al filmului, se numără printre acuzaţi în mai multe procese intentate în legătură cu moartea lui Hutchins, inclusiv de soţul acesteia, Matthew.

Actorul în vârstă de 64 de ani a susţinut în actele instanţei că o clauză din contractul său îl exonerează de răspundere personală. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”