O înregistrare video cutremurătoare arată un soldat rus, condamnat la moarte, într-o terifiantă cursă de-a șoarecele și pisica cu o dronă ucigașă ucraineană

O înregistrare video cutremurătoare arată un soldat rus, condamnat la moarte, într-o terifiantă cursă de-a șoarecele și pisica cu o dronă ucigașă ucraineană

Risc Seismic

O înregistrare video dramatică publicată pe Telegram pare să arate o dronă ucraineană care vânează un soldat rus, subliniind teroarea cu care se confruntă soldații din cauza noilor tehnologii de pe câmpul de luptă, notează Insider, citat de Yahoo News.

Un clip postat de avocatul și activistul social ucrainean Serhii Sternenko arată cum drona îl urmărește pe soldat printr-un peisaj dezolant devastat de război. Soldatul încearcă cu disperare să evite drona, ascunzându-se înăuntru și în afara adăposturilor.

O parte din filmare este realizată din punctul de vedere al dronei care atacă, în timp ce restul oferă o vedere panoramică a incidentului realizată de o dronă aflată mai departe.

Alături de înregistrarea video, care a fost postată pe Telegram, Sternenko a scris: „Unitatea Signum a Brigăzii 93 a găsit un ofițer rus și a început să-l urmărească cu o dronă FPV. Ocupantul a fugit mult timp, s-a ascuns, s-a prefăcut că este mort și a ripostat cu un pistol. Dar nimic din toate acestea nu l-a salvat - în cele din urmă a fost eliminat”.

Drona îl ajunge în cele din urmă pe soldat și se lovește lângă el. Imaginile filmate de cea de-a doua dronă arată explozia și pare să arate corpul fără viață al soldatului pe pământ.

Insider nu a putut verifica în mod independent locația și data exactă a videoclipului. În videoclip se regăsesc însemnele Brigăzii 93 Mecanizate din Ucraina. Un site militar și de apărare, MilitaryLand.net, a raportat la 1 octombrie că brigada, cel puțin parțial, lupta pe frontul de la sud de Bakhmut.

Videoclipul a fost distribuit și pe Reddit, unde mulți utilizatori au remarcat ororile războiului modern cu care se confruntă soldații pe câmpul de luptă.

Un utilizator a spus că este „material de coșmar”, în timp ce un altul a spus că este vorba despre rezistență, agilitate și viteză. Se pare că rusul a avut agilitate, dar a rămas fără rezistență.

Un al doilea videoclip militar ucrainean încărcat vineri pe X, fostul Twitter, pe Visegrad 24, pare să prezinte un eveniment similar. O dronă ucraineană este văzută în zig-zag printr-o pădure cu copaci distruși de bombe și dezbrăcați de crengi și frunze înainte de a se opri lângă o tranșee rusească în care se înghesuie cel puțin un soldat.

Joi, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat pe X că „în fiecare zi, războinicii ucraineni folosesc drone pentru a lovi pozițiile inamice cu o precizie precisă”

Rusia și Ucraina s-au bazat foarte mult pe drone în timpul războiului, atât pe câmpul de luptă, cât și pentru a lovi ținte importante din punct de vedere strategic. De asemenea, Rusia a folosit drone pentru a bombarda orașele ucrainene și obiectivele civile.

Ucraina a folosit drone de luptă, cum ar fi Bayraktar TB2, testat în luptă de Turcia, cu efecte devastatoare în lupta sa împotriva forțelor invadatoare ale lui Putin, în timp ce Ucraina a folosit frecvent drone maritime pentru a ataca Flota rusă din Marea Neagră.

Rusia a apelat adesea la drona explozivă Shahed-136 în război și a început chiar să construiască propriile versiuni ale dronei de fabricație iraniană, pe care o numește Geran-2.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat