O ipoteză care prinde contur: Fata lui Alexandr Dughin a fost ucisă de FSB, la ordinul lui Vladimir Putin

O ipoteză care prinde contur: Fata lui Alexandr Dughin a fost ucisă de FSB, la ordinul lui Vladimir Putin

Putin a fost, cel mai probabil, creierul din spatele atentatului cu mașină-capcană în care a fost ucisă fiica ideologului lui Putin, susțin unii experți în procedurile serviciilor secrete rusești, în acest caz FSB.

Alții, deși de acord că FSB este executantul, consideră că nu a fost la ordinul lui Putin, ci împotriva lui, pe măsură ce știrile despre o „armată de partizani” ruși, care vrea să dea jos regimul lui Vladimir Putin, ies acum la iveală.

Diverși experți în politică externă și în informații au afirmat că atacul a fost cel mai probabil comis la ordinul lui Vladimir Putin.

Anders Aslund, economist și expert în zona rusă, a scris pe Twitter că cel mai probabil Kremlinul s-a aflat în spatele atentatului.

Aslund, autorul volumului „Russia's Crony Capitalism”, a scris pe Twitter că Putin a ucis-o pe Daria Dughina. „El are acest obicei.”

Deputatul conservator britanic și președinte al Comisiei pentru Afaceri Externe, Tom Tugendhat, a arătat tot spre „curtea” lui Putin.

„În ultimele luni, Dughin a criticat Kremlinul pentru că este prea moale", a scris el pe Twitter.

„Având în vedere terorismul folosit de Putin de-a lungul deceniilor - Beslan, Nemțov, Litvinenko, pentru a numi doar câteva incidente - înseamnă că lista de suspecți ar trebui să includă propriul său Guvern".

Alexander Dughin, descris ca fiind „creierul lui Putin” în strategia păguboasă pe care o desfășoară acum în Ucraina, ar fi suferit un atac de cord în urma morții violente a fiicei sale în vârstă de 30 de ani, Daria Dughina.

Dughina, jurnalistă și propagandistă a Kremlinului, a realizat reportaje din Ucraina de la începutul războiului, inclusiv de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol.

Luna trecută, ea a fost sancționată de guvernul britanic ca fiind „un contributor frecvent și de profil înalt al dezinformării în legătură cu Ucraina”.

„Conflict intern” rusesc

Istoricul rus Iuri Felștinski, autorul cărții „Blowing up Ukraine”, este de părere că mașina-capcană a fost „cel mai probabil parte a unui conflict intern rusesc” și a fost comandată de cei interesați să îl elimine pe Dughin.

„Aruncarea în aer a mașinii celebrului fascist rus și ideolog al regimului Putin, Alexander Dughin, a fost organizată, se pare, de serviciile de securitate rusești. Este puțin probabil ca serviciile speciale ucrainene, implicate într-o bătălie mortală cu agresorul pe teritoriul Ucrainei, să își poată trimite ofițerii la Moscova pentru a organiza atacuri teroriste acolo”,
a declarat el pentru The Daily Beast.

Serviciile secrete occidentale consideră că Kremlinul avea nevoie de un motiv pentru a comite ceva decisiv împotriva Ucrainei, iar asasinarea Dughinei poate fi un astfel de motiv, dar nu neapărat că Putin ar fi aprobat o asemenea acțiune împotriva mentorului său.

Poate foarte bine să fie o facțiune dură care vrea să-l preseze pe Putin pentru a ordona ceva decisiv în războiul din Ucraina sau poate fi un semnal pentru liderul de la Kremlin că a început „vânătoarea” după oamenii regimului, așa cum suna Manifestul Armatei Naționale Republicane rusă, o armată de partizani care vrea să răstoarne regimul Putin și care a revendicat atentatul.

Și în toate ipotezele, agenți FSB rămân executanți. Prea au „descoperit cu succes” - după cum suna comunicatul agenției - implicarea la punct și virgulă a serviciilor secrete ucrainene ca plănuitori și Regimentul de „fasciști” Azov ca executori. O acțiune planificată a FSB, cu alte cuvinte.

Regimentul Azov demontează „legenda” cu asasina ucraineancă. „FSB nu-și merită salariile”

Forțele pentru Operațiuni Speciale Azov au raportat că afirmația FSB că regimentul a fost implicat în asasinarea Dariei Dughina este un fals de foarte slabă calitate. Nu există nici măcar o singură femeie soldat în Regimentul Azov.

Într-o conferință de presă, Regimentul Azov și Garda Națională a Ucrainei au demontat „descoperirea de succes” a FSB.

„FSB-ul nu muncește suficient de mult pentru a-și justifica salariile. Acest fals este chiar foarte amuzant. Documentele furnizate de adversari aparțin unei persoane care nu este un soldat al Regimentului Azov. Uniforma noastră militară este MultiCam (model de camuflaj). Toate documentele noastre conțin fotografii cu noi îmbrăcați în uniforma MultiCam”, au declarat membri ai Regimentului Azov.

Potrivit acestora, femeia din „dosarul” prezentat de FSB este îmbrăcată în uniforma de ținută a Gărzii Naționale a Ucrainei. Legitimația oficială expusă de propagandiști ar fi putut fi găsită în vreo unitate militară din Mariupol, după ce a fost ocupat. Legitimația era clasată la arhivă pentru că statutul ei se modificase, prin căsătorie, și i se eliberase un document nou.

„Acesta este vechiul act de identitate al femeii, care zăcea undeva prin arhivele de pe site-ul Unității Militare 3057 din Mariupol. Așadar, rușii au găsit acest document și acum îl folosesc. Nu este ceva serios. Este un fals de slabă calitate, făcut în grabă”, au declarat militari din Regimentul Azov.

Garda Națională a Ucrainei leagă astfel de „investigații” rusești de încercarea Rusiei de a dovedi că Regimentul Azov este o organizație teroristă.

Alexander Dughin a făcut apel la Putin să obțină o „victorie mare” împotriva Ucrainei, „care i-a ucis fiica”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...