O jurnalistă consacrată a agenţiei Associated Press, prima femeie numită redactor-şef al Washington Post

O jurnalistă consacrată a agenţiei Associated Press, prima femeie numită redactor-şef al Washington Post

Sally Buzbee, o jurnalistă cu experienţă în cadrul agenţiei americane de ştiri Associated Press, a fost numită redactor-şef al Washington Post, fiind pentru prima dată când o femeie ocupă această funcţie în cadrul prestigiosului cotidian din capitala federală a Statelor Unite, a anunţat marţi publicaţia, potrivit AFP.

În vârstă de 55 de ani, ziarista a fost până în prezent redactor-şef şi vice-preşedinte al Associated Press (AP), unde şi-a început cariera în 1988. A condus biroul AP din Washington în perioada 2010-2016, relatând despre alegerile prezidenţiale din 2012 şi 2016.

Buzbee va prelua luna viitoare conducerea unei redacţii de o mie de persoane, a precizat directorul executiv al Washington Post, Fred Ryan, citat de publicaţia achiziţionată de fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

Jurnalista îi succedă lui Martin Baron, numit în 2013, care şi-a anunţat în ianuarie ieşirea la pensie.

Sally Buzbee este prima femeie numită în fruntea redacţiei Washington Post de la înfiinţarea publicaţiei, în 1877. Printre predecesorii săi se numără Ben Bradlee, devenit celebru odată cu afacerea Watergate şi Pentagone Papers.

''Post are un bogat patrimoniu jurnalistic şi o redacţie genială'', a declarat Sally Buzbee pentru publicaţie. ''Este entuziasmant să mă alătur acestei organizaţii într-o perioadă de creştere şi inovaţie''.

Fred Ryan a explicat că publicaţia ''a căutat pe cineva care să fi practicat un jurnalism îndrăzneţ, semnul distinctiv al Washington Post, şi care să poată creşte numărul cititorilor din Statele Unite şi străinătate''.

Beneficiind de puterea financiară a lui Jeff Bezos, cotidianul a anunţat planuri pentru deschiderea unor birouri în 26 de ţări în afara Statelor Unite, în oraşe precum Sydney şi Bogota. Bezos a participat totodată la procedura de selecţie a lui Sally Buzbee, potrivit lui Fred Ryan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

4 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

5 ULTIMA ORĂ Priviți, hărțile prezentate de Ministerul rus al Apărării arată retrageri rapide în estul și sudul Ucrainei