O jurnalistă suedeză, dispărută pe 11 august, a murit la bordul submarinului unui inventator danez

O jurnalistă suedeză, dispărută pe 11 august, a murit la bordul submarinului unui inventator danez

Jurnalista suedeză Kim Wall, declarată dispărută pe 11 august, a murit la bordul submarinului inventatorului danez Peter Madsen, care i-a aruncat apoi cadavrul în mare, potrivit mărturisirii acestuia ce a fost dată publicității luni de autoritățile din Danemarca, informează AFP.

Inventatorul danez Peter Madsen, acuzat de omucidere involuntară prin neglijență, "a declarat pentru Poliție și în fața unui tribunal că la bordul submarinului său s-a produs un accident care a dus la moatea lui Kim Wall, pe care a aruncat-o apoi în apă, într-o zonă deocamdată neidentificată din Golful Koge", la sud de Copenhaga, a precizat Poliția daneză într-un comunicat.

Pe 11 august, autoritățile daneze au anunțat că au demarat operațiunile de căutare a submarinului Nautilus, cel mai mare submersibil din lume (18 metri în lungime) în momentul lansării sale, în urmă cu nouă ani, care dispăruse cu o zi în urmă în strâmtoarea Oresund ce desparte Danemarca de Suedia, cu două persoane la bord.

Potrivit Poliției daneze, submarinul a fost scufundat în mod deliberat.

Proprietarul lui, Peter Madsen, în vârstă de 46 de ani, a fost salvat, însă autoritățile se aflau încă în căutarea jurnalistei Kim Wall, în vârstă de 30 de ani, care scria un reportaj despre inventator.

Peter Madsen a fost bănuit de omucidere involuntară de către polițiștii danezi.

Submarinul a fost adus la suprafață și percheziționat, fără ca autoritățile daneze să găsească însă vreo urmă a jurnalistei suedeze.

Peter Madsen a declarat inițial că femeia a coborât pe insula Refshaleoen din apropiere de Copenhaga, în seara zilei de 10 august.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...