O maimuță a provocat o pană de curent la scară națională în Kenya

O maimuță a provocat o pană de curent la scară națională în Kenya

O maimuță a provocat marți o pană de curent de amploare după ce a căzut pe un transformator cheie al celei mai importante hidrocentrale din Kenya, a informat compania electrică KenGen citată de EFE.

Maimuța, cel mai răspândit animal în această țară, s-a urcat pe acoperișul hidrocentralei din Gitaru — situată pe râul Tana la 160 de km nord de Nairobi — și a căzut pe un transformator pe care l-a activat.

Prin punerea sa în funcțiune, alte mașinării ale centralei s-au supraîncălzit, fapt ce a provocat o pierdere de energie de 180 de megawați și a generat "o pană de curent la scară națională" care a durat patru ore.

"Centrala de la KenGen este protejată de garduri electrificate care țin la distanță animalele sălbatice", a indicat compania care a asigurat că a fost vorba de "un incident izolat" și că încearcă să găsească modalități de ameliorare a securității hidrocentralelor.

Centrala electrică de la Gitaru, cu o capacitate de 225 de megawați, este ce mai mare din țară generând a cincea parte a curentului electric consumat în Kenya.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”