O navă sub pavilion moldovenesc a fost lovită de un obuz în Marea Neagră

O navă sub pavilion moldovenesc a fost lovită de un obuz în Marea Neagră

Agenţia Navală din Republica Moldova a anunţat vineri că nava Millennial Spirit, sub pavilionul Republicii Moldova, a fost lovită de un obuz în apropiere de portul ucrainean Odesa, doi membri ai echipajului fiind răniţi, transmite Reuters.

Directorul-adjunct al Agenţiei Navale, Vadim Pavalachi, a declarat că echipajul navei Millennial Spirit este rusesc.

''Am auzit acum 10 minute că întregul echipaj a fost salvat, dar doi membri au fost răniţi grav şi sunt în drum spre spital'', a explicat Pavalachi pentru agenţia de presă britanică.

Deocamdată nu este clar de unde a fost lansat obuzul.

Nava Millennial Spirit are un deplasament de 2.200 de tone şi este al doilea vas comercial lovit de un proiectil după începerea invaziei ruse în Ucraina.

Joi, cargoul Yasa Jupiter, sub pavilion al Insulelor Marshall şi cu proprietar turc, a fost lovit de un obuz tot în apropierea portului Odesa. Vasul, care nu a solicitat ajutor, s-a îndreptat ulterior în siguranţă către apele teritoriale române. Nu s-au înregistrat victime în acest incident. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?