O nouă demisie din USR. Deputatul rămâne independent şi acuză o „atmosfera complet toxică” în interiorul filiala din Braşov

O nouă demisie din USR. Deputatul rămâne independent şi acuză o „atmosfera complet toxică” în interiorul filiala din Braşov

Tudor Benga a postat anunţul demisiei sale pe Facebook, explicând că „nu este vorba de vreo plecare coordonată cu colegii din fostul PLUS care pleacă zilele astea în REPER”, însă nu mai poate rămâne nici în USR.

„Efectiv m-am săturat de războială permanentă şi vreau să-mi pot dedica toată energia înspre a construi. Sunt de 6 ani în organizaţia asta, am pus enorm de mult suflet în evoluţia ei, am dus grămezi de bătălii pentru principiile şi valorile în care cred, însă a venit punctul în care trebuie să dau reset. Şi pentru sănătatea mea dar şi pentru misiunea publică pe care mi-am asumat-o în clipa în care am făcut pasul către politică în 2016”, a scris deputatul.

Tudor Benga a mai explicat că pleacă, „în primul şi în primul rând din cauza a ce se întâmplă la Braşov. Şi vorbesc aici atât de deziluzia tot mai apăsătoare care este primarul Allen Coliban cât şi de atmosfera complet toxică ce s-a împământenit în interiorul USR Braşov. M-am luptat ani de zile cu echipa Barna şi modelul profund viciat de conducere pe care l-au impus dinspre vârf către întreaga organizaţie. Însă în acelaşi timp, pe după gardul frumos vopsit al USR Braşov, s-a inserat pas cu pas un stil încă şi mai parşiv al clicii care controlează filiala, cu doză dublă de ipocrizie şi duplicitarism”.

„Nu o să-mi fac un scop din a bălăcări USR-ul acum că părăsesc organizaţia. Le doresc şi lor şi celor din REPER succes în continuare, fiindcă rămân deocamdată şi unii şi alţii principalii depozitari de voinţă de reformă a statului dintre partidele din spectrul parlamentar românesc. Însă eu unul am avut tot timpul o idee foarte clară şi specifică atât despre ceea ce trebuia să fie misiunea principala a USR-ului - capacitarea întregului segment reformist din electoratul românesc, cât şi mijloacele propriu-zise prin care ar fi putut realiza obiectivul de mai sus - adică o democraţie internă autentică, un partid nu de leadership ci controlat dinspre bază spre vârf. Rămân până astăzi la ideea că fără cele două ancore pe care le-am descris mai sus, România nu va putea disloca cu adevărat monopolul aproape complet pe care puiuţii FSN-ului îl au de 33 de ani pe puterea politică din România”, a mai scris deputatul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina