O nouă lovitură de manual a Mossad? Amănunte incredibile despre uciderea expertului iranian în drone

O nouă lovitură de manual a Mossad? Amănunte incredibile despre uciderea expertului iranian în drone

Inginerul aeronautic iranian Ayoob Entezari, care a murit la sfârșitul săptămânii trecute în circumstanțe suspecte, a fost otrăvit, a anunțat duminică un site de știri al opoziției iraniene.

Site-ul Iran International cu sediul la Londra a declarat că Entezari a fost otrăvit în timpul unei cine și a murit ulterior la spital. Potrivit raportului, gazda care -a invitat a fugit din țară.

Ayoob Entezari deținea un doctorat în inginerie aerospațială la Universitatea de Tehnologie Sharif din Teheran.

El a luat parte la mai multe proiecte la Institutul de Tehnologie din orașul Yazd și a fost considerat unul dintre cei mai buni oameni de știință din domeniul său.

De asemenea, s-a raportat că Entezari era specializat în dezvoltarea de drone și rachete și, potrivit unor rapoarte oficiale, a murit din cauza unei „intoxicații alimentare”.

Săptămâna trecută, The New York Times a relatat că un alt inginer iranian a fost ucis și o persoană a fost rănită într-un atac cu drone asupra unei baze militare din apropierea Teheranului.

Ministerul iranian al Apărării a raportat evenimentul de la complexul Parchin ca fiind un „accident" la o unitate de cercetare și l-a identificat pe inginer ca fiind Ehsun Ghadbeigi. O declarație ulterioară a aceluiași minister a precizat, conform raportului New York Times, că a considerat evenimentul ca fiind un atac.

Vineri, Iranul a anunțat moartea unui colonel din forța de elită Quds a Gărzilor Revoluționare, al doilea colonel decedat în ultimele două săptămâni. Ambii proveneau din unitatea care supraveghează operațiunile militare iraniene în străinătate.

Citând un oficial, raportul agenției oficiale de știri IRNA a precizat că Ali Esmailzadeh a murit în timpul unui "incident la reședința sa „în urmă cu câteva zile în orașul Karaj, la aproximativ 35 de kilometri nord-vest de capitala Teheran.

Cele mai multe dintre asasinatele de personalități iraniene atribuite Israelului până în prezent au vizat experți implicați în programul nuclear iranian, potrivit Haaretz.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…