O nouă plângere pe numele medicului Gheorghe Burnei

O nouă plângere pe numele medicului Gheorghe Burnei

Un tânăr s-a prezentat luni la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, unde a depus o plângere pe numele medicului Gheorghe Burnei de la Spitalul "Marie Curie", cercetat în arest la domiciliu pentru luare de mită și efectuare de experimente neautorizate pe copii.

Tânărul reclamă faptul că are deficiențe grave de deplasare după ce a fost operat de cinci ori la un picior de medicul Burnei, în intervalul 2002 — 2005. Inițial, el a vrut să meargă la un spital din străinătate, însă ar fi fost convins de medic să se opereze în România.

"Eu am avut în glezna stângă o chestie care părea a fi o sârmă, o chestie improvizată și asta îmi dă de gândit, pentru că eu nu știu exact ce mi-a făcut și nu au vrut să îmi dea dosarul medical", a afirmat tânărul, care însă nu știe dacă a fost supus unui "experiment".

Reprezentanții Parchetului Capitalei spun că, în ultimele zile, pe numele lui Burnei au fost depuse 20 de plângeri, care se adaugă altor 50 de plângeri investigate deja de anchetatori.

În referatul întocmit de procurori se arată că Gheorghe Burnei nu cerea direct bani de la părinții ai căror copii urmau să fie operați, însă după ce efectua intervențiile chirurgicale le permitea părinților "să îl gratifice" cu diverse sume.

În anumite cazuri, medicul pretindea sume de bani anterior intervenției chirurgicale încercând să le mascheze într-o formă aparent legală, încheind un înscris sub semnătură privată pe care îl intitula contract de donație.

Conform datelor prezentate în referat, persoanele care ajungeau la Burnei și care îi ofereau mită erau părinți ai căror copii aveau anumite deficiențe fizice, dintre care unele trebuiau corectate medical.

Totodată, Burnei îi interna pe copii pentru perioade îndelungate de timp, nejustificate medical, sau îi interna în mod repetat, fără a le efectua nicio intervenție chirurgicală, pentru a-i determina astfel pe părinți să-i dea bani sau alte foloase pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale.

Anchetatorii mai spun că medicul apela și la amenințări cu refuzul efectuării operației dacă părinții nu se conformau cererilor sale.

Gheorghe Burnei este șeful Clinicii de ortopedie de la Spitalul "Marie Curie" și profesor la Catedra de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică a UMF "Carol Davila" din București. El a fost suspendat de instituția de învățământ superior pentru o perioadă de 29 de zile începând din 12 decembrie , când a fost plasat în arest la domiciliu.

În CV-ul postat pe site-ul UMF "Carol Davila", Gheorghe Burnei arată că a efectuat șase intervenții chirurgicale în premieră mondială, 22 de intervenții în premieră națională, 56 de intervenții în premieră la Spitalul "Marie Curie" și un total de 12.500 de intervenții chirurgicale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...