O PERSONALITATE PE ZI: Cântăreaţa şi actriţa franceză Dalida

O PERSONALITATE PE ZI: Cântăreaţa şi actriţa franceză Dalida

Cântăreaţa şi actriţa Dalida s-a născut din părinţi italieni, în 17 ianuarie 1933, sub numele de Iolanda Gigliotti, la Cairo (Egipt). A fost singura fată din familie şi a avut doi fraţi - Orlando şi Bruno -, tatăl lor, Pietro, fiind prim-violonist la Opera din Cairo, potrivit site-ului dedicat artistei, https://dalida.com . Şi-a petrecut o mare parte a vieţii în Franţa, unde, după ce a primit cetăţenia franceză, a avut numele Yolanda Gigliotti.

A primit 71 de discuri de aur şi cinci de platină. A fost prima cântăreaţă care a câştigat un disc de diamant. A vândut aproape 85 de milioane de albume, într-o carieră de peste 30 de ani. I-au fost acordate numeroase premii şi distincţii de către preşedinţi, magnaţi de presă şi oameni importanţi din industria muzicală mondială.


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”