O PERSONALITATE PE ZI: Rockerul Axl Rose

O PERSONALITATE PE ZI: Rockerul Axl Rose

Axl Rose (William Bruce Rose), solist şi membru fondator al trupei rock Guns N' Roses, s-a născut la 6 februarie 1962, în Lafayette, Indiana, SUA. A fost atras de muzică de mic copil, iar la vârsta de cinci ani a început să cânte în corul bisericii împreună cu fratele vitreg şi cu sora lui, sub numele Bailey Trio.

A urmat cursurile Jefferson High School, unde cânta în corul şcolii. În adolescenţă a alcătuit prima sa trupă, numită Axl. Ulterior, a preluat numele acesteia ca prenume, spunându-şi Axl Rose.



În 1982 s-a mutat în Los Angeles, California, luând hotărârea de a începe o carieră muzicală. S-a alăturat trupei Rapidfire, cu care a înregistrat un demo, în 1983. După destrămarea grupului, a intrat în trupa L.A. Guns, înainte de a alcătui, împreună cu prietenul său din copilărie Izzy Stradlin, trupa Hollywood Rose, conform site-ului www.thefamouspeople.com .

1985 a fost anul în care Axl Rose şi fostul său coleg de trupă Tracii Guns au format Guns N' Roses, prin unirea celor două grupuri din care făceau parte: Hollywood Rose şi L.A. Guns. Membrii Guns N' Roses - solistul Axl Rose, chitariştii Slash şi Izzy Stradlin, basistul Duff McKagan şi bateristul Steven Adler - au debutat în ''The Troubadour'', Hollywood, urmând să cânte în cluburi din Los Angeles. Trupa a atras atenţia mai multor case de discuri importante. Cu puţin timp înainte de a semna un contract cu Geffen Records, în 1986, solistul trupei şi-a schimbat legal numele în acte, devenind oficial W. Axl Rose. Guns N' Roses a lansat, în decembrie 1986, EP-ul ''Live ?!*@ Like a Suicide'', care cuprindea patru piese - ''Reckless Life'', ''Nice Boys'', ''Move to the City'', ''Mama Kin''.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”