O plantație de canabis în valoare de două milioane de euro, descoperită pe terenul unei mânăstiri din Creta

O plantație de canabis în valoare de două milioane de euro, descoperită pe terenul unei mânăstiri din Creta

Poliția din Grecia a descoperit o plantație de canabis, cu mai mult de 1.000 de plante, pe terenul imprejmuit de la o mânăstire din vestul oraşului port Heraklion, în Creta.

Cultură de canabis FOTO Shutterstock

Autoritățile au precizat că nu este cunoscută identitatea infractorilor. Aceștia au tăiat gardul şi au construit căi de aprovizionare şi de evacuare foarte sofisticate şi chiar un bazin pentru a uda plantele, a relatat miercuri ziarul To Pronto Thema.

De asemenea, se precizează că recolta din acest an ar fi fost de aproximativ o tonă de canabis, cu o valoare pe piaţă de 2 milioane de euro (1,98 milioane de dolari), scrie Agerpres.

Folosirea proprietăţii mănăstirii a revoltat populaţia. Unele plante au fost atârnate cu şiraguri de mărgele folosite la rugăciune, iar suspecţii s-ar fi dat drept pelerini pentru a introduce plantele de pe terenul mănăstirii.

Platații mari de canabis sunt descoperite frecvent pe insulă. Bande armate apără unele zone izolate astfel încât nici măcar poliţia nu îndrăzneşte să pătrundă în aceste zone.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /