O pneumonie severă „de origine necunoscută” intrigă medicii din Argentina. Două persoane au murit

O pneumonie severă „de origine necunoscută” intrigă medicii din Argentina. Două persoane au murit

Două persoane au murit săptămâna aceasta în provincia Tucuman, în Argentina, de pneumonie severă de „origine necunoscută”. Cadrele medicale sunt nedumerite, au transmis autoritățile sanitare din țară, scrie AFP.

Două persoane au murit de pneumonie cu „origine necunoscută” în Argentina / Foto Shutterstock

Şase persoane în total, îngrijitori şi un pacient de la aceeaşi unitate de terapie intensivă a unei clinici din Tucuman, au prezentat această patologie.

Una a decedat luni, alta miercuri, alte trei sunt încă spitalizate, iar o a şasea, în stare bună, se află în izolare la domiciliu, a precizat Ministerul Sănătăţii la nivelul provinciei Tucuman.

Aceşti pacienţi au în comun o afecţiune respiratorie severă cu pneumonie bilaterală şi prezintă o imagistică foarte asemănătoare cu cea a COVID-19, însă acesta a fost exclus", a declarat presei ministrul Sănătăţii la nivel de provincie, Luis Medina Ruiz.

Acesta a precizat că pacienții au fost testați pentru COVID-19, gripă, virus influenza de tip A şi B, hantavirus (infecţii transmise de rozătoare) şi alţi 25 de germeni, iar rezultatele au fost negative.

Mediana spune că ar putea fi vorba de un agent infecțios, dar nu trebuie excluse cauzele toxice și de mediu. În prezent se fac teste la apă și la sistemele de climatizare.

„Cazurile implică cinci lucrători din domeniul sănătăţii şi un pacient aflat în unitatea de terapie intensivă a unei clinici private din San Miguel de Tucuman, care au început să prezinte simptome între 18 şi 22 august", a precizat Ministerul Sănătăţii la nivel federal într-un comunicat, scrie Agerpres.

„Nu au fost raportate cazuri noi din 22 august", inclusiv în rândul contacţilor apropiaţi ai acestor pacienţi, ceea ce ministrul la nivel de provincie a calificat drept „o veste pozitivă", dând asigurări totodată că situaţia este „sub control".

Ministerul Sănătății a mai anunțat că probele au fost trimise pentru analize suplimentare la Instituto Malbran din Buenos Aires, iar rezultatele sunt aşteptate până la sfârşitul săptămânii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Asta e Rusia, oameni buni!

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger