O poveste italiană

O poveste italiană

Un italian de 50 de ani a găsit în pereții casei sale pe care o moștenise de la bunicul său obligațiuni guvernamentale cumpărate de bunicul său în anii fascismului în valoare de peste un miliard de lire, câteva milioane de euro, notează Open.it.

Pentru bărbatul din Ceccano, în provincia Frosinone, fericirea a fost însă de scurtă durată, pentru că a aflat că bonurile nu mai valorează nimic, deoarece a expirat termenul până la care mai putea fi încasate.

Muncitorul vrea să încerce totuși să le răscumpere, dar acesta nu este primul caz de acest fel, iar Banca Națională a Italiei a respins deja de mai multe ori aceste solicitări.

Bărbatul în vârstă de 50 de ani a făcut descoperirea zilele trecute, în timp ce făcea lucrări la casa familiei sale. Într-un perete pe care îl demola, a găsit o cutie de lemn și în interiorul ei un cupon de dobândă fixă de cinci sute de lire datat 1937, cu efigia lui Victor Emmanuel al III-lea, apoi alte cupoane de douăsprezece lire și 25 de cenți și un grafic de amortizare care la scadență, în 1962, ar fi dat un miliard de lire vechi.

Hârtiile ar fi fost ascunse de bunicul său, un fermier care se pare că a uitat de comoara sa din cauza vârstei înaintate.

„Am fost foarte apropiat de bunicul meu și îmi place să cred că el a fost cel care m-a îndrumat spre descoperirea acelei cutii de lemn ascunsă în interiorul peretelui cu obligațiunile guvernamentale. La fel ca oamenii din vremea lui, era un mare economist. Este păcat că rodul sacrificiilor sale a ieșit abia acum la lumină și riscă să fie irosit”, explică muncitorul.

A apelat la avocați pentru a verifica dacă bonurile de stat mai sunt valabile.

”În acest moment, împreună cu colegii studiem bine acest caz, deoarece există opinii jurisprudențiale discordante. Studiem cazul pentru că aceste obligațiuni valorează milioane de euro”, a explicat avocatul.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ne-am uitat şi între picioarele ei” / O concurentă de la Vocea României, în atenția CNA

2 Andreea Esca dispare un timp de la știrile Pro TV. La 51 de ani se lansează într-o nouă provocare

3 Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentul contaminat / Cere despăgubiri de câteva milioane de dolari

4 „Sunt șocat, sunt consternat și, în același timp, debusolat” / Dorian Popa, țepuit de milionarul Donca

5 VIDEO Momentul arestării interlopului Rechinul, care a furat 200.000.000$ de pe carduri în Mexic