O problemă a unghiilor ar putea fi un semn mai puțin cunoscut al cancerului

O problemă a unghiilor ar putea fi un semn mai puțin cunoscut al cancerului

Anumite modificări ale unghiilor ar putea fi un semn al problemelor grave de sănătate, inclusiv cancer și artrită reumatoidă. Avertismentul vine din partea dr. Amir Khan, de la ITV. Acesta a recomandat o programare la medic, în cazul în care observăm semnele.

Modificările anormale ale unghiilor pot fi semn de cancer FOTO Arhivă

O modificare a unghiei ar putea fi un semnal de avertizare în privința mai multor probleme de sănătate, inclusiv lichid pe plămâni și cancer, notează Mirror.co.uk .

În timp ce mulți dintre noi acordăm puțină atenție unghiilor noastre, aspectul lor poate oferi adesea „indicii” despre starea noastră de sănătate. Dr. Amir Khan, recunoscut pentru aparțiile sale la postul de televiziune britanic, ITV, spune că unghiile noastre ar trebui să se simtă „netede” și să aibă o „culoare consistentă până la capăt”.

Desigur, este perfect normal să existe o pată ciudată de culoare dacă, de exemplu, unghia este rănită accidental. Pe măsură ce îmbătrânim, este, de asemenea, normal să dezvoltăm „creste verticale” de -a lungul unghiilor. Dar, există anumite simptome care nu sunt normale și la care ar trebi să fim atenți.

Într-o postare recentă pe Instagram, medicul explică faptul că, în timp ce doar modificările la unghii nu înseamnă, automat, un diagnostic, un clinician și-ar putea da seama dacă este semn al vreunei afecțiuni. El i-a avertizat pe urmăritorii săi să fie atenți la sindromul de unghii galbene.

Sindromul de unghii galbene este atunci când unghiile devin galbene, se îngroașă și nu cresc la fel de repede, a spus expertul.

Poate fi un semn de cancer, lichid pe plămâni, bronșită și artrită reumatoidă... De remarcat, de asemenea, că unghiile pot fi afectate de chimioterapie.”

Potrivit WebMD, sindromul de unghii galbene este o boală „rară”, observată în mod obișnuit la cei cu vârsta peste 50 de ani, cauzată de acumularea de limfă sub unghii. Se observă frecvent la persoanele cu cancer pulmonar , cancer de sân și limfom.

NHS explică faptul că majoritatea problemelor de unghii nu sunt „de obicei cauzate de nimic grav” și îi sfătuiește pe britanici să-și curețe unghiile cu o perie moale și să aplice în mod regulat cremă de mână pe unghii și vârfurile degetelor. De asemenea, unghiile rănite ar trebui tăiate.

Cu toate acestea, specialiștii îndeamnă pe oricine a cărui unghie a schimbat forma, culoarea sau a căzut - fără niciun motiv cunoscut - să contacteze medicul de familie. De asemenea, ar trebui să solicitați îngrijiri medicale dacă pielea din jurul unghiilor dvs. a devenit dureroasă, roșie, umflată și caldă , deoarece acesta poate fi semnul unei infecții.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”