O rachetă Ariane 5 a trimis pe orbită un satelit de telecomunicații pentru Eutelsat Communications

O rachetă Ariane 5 a trimis pe orbită un satelit de telecomunicații pentru Eutelsat Communications

O rachetă de concepție europeană Ariane 5 a trimis pe orbită miercuri dimineața un satelit de telecomunicații pentru compania Eutelsat Communications, în urma unei lansări reușite de la baza spațială Kourou din Guyana Franceză, transmite AFP. "Arianespace a lansat cel de-al 525-lea satelit", a anunțat Stéphane Israël, directorul general al Arianespace, în cadrul unui comunicat de presă.

Lansarea a avut loc la ora 05:20 GMT și este cea de-a doua misiune a unei rachete Ariane 5 din acest an. La 27 de minute și 23 de secunde după încheierea numărătorii inverse satelitul Eutelsat 65 West A a ajuns pe orbită. Aceasta a fost cea de-a 31-a misiune de lansare a unui satelit aparținând Eutelsat Communications de către Arianespace.

În cursul acestui an compania Arianespace pregătește 12 lansări, dintre care 8 cu rachete Ariane 5.

Eutelsat 65 West A este un satelit triband cu o acoperire puternică, urmând să asigure recepția canalelor în format HD în America Centrală, Caraibe și în regiunea andină, precum și accesul la internet în mai multe țări din America Latină, dar în special în Brazilia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”