O rachetă Ariane 5 a trimis pe orbită un satelit de telecomunicații pentru Eutelsat Communications

O rachetă Ariane 5 a trimis pe orbită un satelit de telecomunicații pentru Eutelsat Communications

O rachetă de concepție europeană Ariane 5 a trimis pe orbită miercuri dimineața un satelit de telecomunicații pentru compania Eutelsat Communications, în urma unei lansări reușite de la baza spațială Kourou din Guyana Franceză, transmite AFP. "Arianespace a lansat cel de-al 525-lea satelit", a anunțat Stéphane Israël, directorul general al Arianespace, în cadrul unui comunicat de presă.

Lansarea a avut loc la ora 05:20 GMT și este cea de-a doua misiune a unei rachete Ariane 5 din acest an. La 27 de minute și 23 de secunde după încheierea numărătorii inverse satelitul Eutelsat 65 West A a ajuns pe orbită. Aceasta a fost cea de-a 31-a misiune de lansare a unui satelit aparținând Eutelsat Communications de către Arianespace.

În cursul acestui an compania Arianespace pregătește 12 lansări, dintre care 8 cu rachete Ariane 5.

Eutelsat 65 West A este un satelit triband cu o acoperire puternică, urmând să asigure recepția canalelor în format HD în America Centrală, Caraibe și în regiunea andină, precum și accesul la internet în mai multe țări din America Latină, dar în special în Brazilia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

3 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie