O rachetă nord-coreeană pare să fi căzut în Zona Economică Exclusivă a Japoniei

O rachetă nord-coreeană pare să fi căzut în Zona Economică Exclusivă a Japoniei

Premierul japonez Fumio Kishida a declarat vineri că o rachetă nord-coreeană pare să fi ajuns în Zona Economică Exclusivă (ZEE) a Japoniei.

Foto Profimedia

"Racheta balistică lansată de Coreea de Nord pare să fi aterizat în ZEE la vest de Hokkaido", a declarat Fumio Kishida.

Premierul Kishida a precizat că nu au fost semnalate daune la avioane sau nave aflate în largul insulei Hokkaido. El consideră absolut inacceptabil acest tir lansat de nord-coreeni. ZEE japoneză se extinde până la 370 de kilometri de zona de țărm.

"Am protestat ferm în faţa Coreei de Nord. (Aceasta) repetă actele de provocare cu o frecvenţă fără precedent. Reiterăm cu fermitate că acest lucru este absolut inacceptabil", a adăugat premierul nipon, potrivit Agerpres .

Vineri dimineață Ministerul japonez al Apărării anunța că o posibilă rachetă balistică intercontinentală ICBM lansată de nord coreeni ar putea cădea în zona ZEE.

"Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică de tip ICBM dintr-o poziţie aflată în apropierea coastei de vest a Peninsulei Coreene în jurul orei locale 10:14 (01:14 GMT). Detaliile sunt analizate, dar racheta este în prezent în aer şi ar putea cădea în ZEE a Japoniei", a adăugat ministerul, potrivit unui comunicat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…