O rachetă Storm Shadow, lansată de Ucraina, a distrus un important centru de reparații de vehicule rusești din Crimeea

O rachetă Storm Shadow, lansată de Ucraina, a distrus un important centru de reparații de vehicule rusești din Crimeea

O bază rusă de reparații de vehicule din Crimeea a fost lovită luni de o rachetă ucraineană Storm Shadow, potrivit unei surse rusești.

Rachetele de croazieră Storm Shadow pe avioanele de luptă SU-24 FOTO Twitter/ @Osinttechnical

Baza a fost lovită de una dintre cele patru rachete de croazieră lansate de avioane ucrainene Su-24 în cursul nopții, potrivit postului rusesc Rybar, una dintre rachete lovind depozitul de reparații de lângă Dzhankoy, un oraș din nordul peninsulei, iar celelalte trei lovind un depozit de muniții, scrie businessinsider.com.

Rybar este un proeminent blogger rus pro-Kremlin cu peste un milion de urmăritori și se zvonește că ar avea legături cu Kremlinul și cu Grupul Wagner.

Dzhankoy și satele din jurul său au fost evacuate luni din cauza atacurilor cu drone ucrainene, a anunțat, potrivit agenției ruse de presă TASS, liderul instalat de Rusia în Crimeea. Aceasta ar include locul unde se află depozitul de reparații.

TASS nu a menționat atacurile raportate de Storm Shadow, dar a precizat că 11 drone au fost doborâte, în timp ce una a distrus o grămadă de muniție.

Potrivit lui Rybar, atacul cu drone a precedat loviturile Storm Shadow.

Baza de reparații de vehicule de la sud de Dzhankoy a servit în momentele anterioare ale războiului ca un centru de reparații important, potrivit Forbes, găzduind sute de vehicule de luptă, tancuri și camioane care erau reparate pentru invazie.

Nu este clar câte au fost la fața locului sau câte au fost lovite luni.

Dar episodul evidențiază presiunile tot mai mari pe care Storm Shadow, furnizat de Marea Britanie, le-a exercitat asupra comandamentului și controlului rusesc.

Ucraina a pus mâna pe rachetă, cunoscută și sub numele de SCALP , de la începutul acestui an.

Cu o rază de acțiune de până la 155 de mile, racheta lansată din aer a pus la îndemâna Ucrainei zone întinse de teritoriu controlat de Rusia, presând comandanții ruși să își mute liniile de aprovizionare mai în spatele liniilor de front.

Locul unde se află depozitul de reparații din Crimeea este situat la aproximativ 130 de mile în spatele liniilor de front ale conflictului.

Tragerea unui Storm Shadow este atât riscantă, cât și costisitoare, după cum au declarat anterior experții pentru Insider, iar acest lucru înseamnă că Ucraina își rezervă probabil utilizarea acestuia pentru ținte concentrate, de mare valoare.

Acest lucru ar putea, de asemenea, să preseze armata rusă să își disperseze depozitele de muniții în formațiuni mai mici, ceea ce ar reprezenta o nouă provocare pentru comandamentul militar centralizat al Rusiei, de tip sovietic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?