O româncă de 200 de kilograme, dusă la spital cu eforturi mari ale medicilor și pompierilor. Nu mai ieșise din casă de 12 ani

O româncă de 200 de kilograme, dusă la spital cu eforturi mari ale medicilor și pompierilor. Nu mai ieșise din casă de 12 ani

O femeie din Iași, în vârstă de 71 de ani, a ajuns în stare gravă la spital, după ce pompierii au intervenit pentru a o scoate din apartament. Pacienta cântărește aproape 200 kg și nu mai părăsise locuința de aproximativ 12 ani.

Ambulanță SURSĂ Arhiva Adevărul

Astfel, echipele de salvare au fost nevoite să facă anumite modificări la pereții apartamentului pentru ca ieșeanca să poată fi dusă, cât mai repede, la Spitalul Clinic ,,Dr. C. I. Parhon" din Iași.

Viața pacientei este în pericol

Imediat ce a ajuns în curtea unității medicale, doctorii s-au mobilizat pentru primirea pacientei. Astfel, a fost nevoie de o targă specială pentru ca aceasta să fie transportată. În cele din urmă, ieșeanca a fost internată la Terapie Intensivă, prezentând mai multe afecțiuni grave de sănătate.

,,Este vorba despre o pacientă în vârstă de 71 de ani, ce prezintă obezitate, care a fost internată la Spitalul Parhon, în cursul zilei de 4 noiembrie. Starea generală este în continuare influențată, se menține nevoia de monitorizare avansată și în ncursul următoarelor zile vom evalua necesarul de a continua sau nu ședințele de dializă. Pacienta se află pe Secția de Nefrologie, în zona de Terapie Intensivă", a precizat, pentru Adevărul dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic ,,Dr. C. I. Parhon" din Iași.

Obezitate a condus la apariția altor boli grave

Conform cadrelor medicale, faptul că pacienta prezintă obezitate i-a influențat foarte mult starea generală de sănătate. Astfel, cu timpul, pacienta a dezvoltat boală cronică de rinichi dar și diabet zaharat. Totodată, dacă medicii vor reuși să salveze viața pacientei, este posibil ca aceasta să fie dependentă de ședințe de dializă. În aceste condiții, susțin cadrele medicale, situația va fi greu de gestionat, întrucât pacienta va trebui să se prezinte la spital pentru a le urma.

, ,Obezitatea este legată de boala de rinichi , este un factor de risc important pentru apariția ei și a diabetului zaharat. În acest caz vorbim despre un prognostic rezervat. Dacă pacienta va fi externată vom colabora cu familia și vom identifica cea mai bună soluție. Este o problemă dificilă dacă pacienta va continua dializa", a adăugat dr. Ionuț Nistor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”