O româncă din nordul Londrei l-a impresionat pe primar cu prăjiturile sale: „Cu adevărat delicioase!”

O româncă din nordul Londrei l-a impresionat pe primar cu prăjiturile sale: „Cu adevărat delicioase!”

Claudia Matei, o româncă originară din Slănic, a reușit să îl impresioneze pe Peter Taylor, primarul din Watford (un oraș din nord-vestul Londrei), cu prăjiturile și dulciurile de la cofetăria sa.

Claudia Matei, lăudată de primarul din Watford FOTO facebook.com/petertaylorwatford

"Mi-a mărturisit că noi, românii, suntem ingenioși și producem lucruri de calitate, și că limba română este a doua cea mai vorbită limbă în oraș, după engleză", a spus Claudia Matei pentru o publicație românească din Marea Britanie .

Într-o zi cenușie de noiembrie, tipică pentru Londra, un domn elegant și proaspăt bărbierit a pășit în cofetăria Claudiei de pe Watford High Street și a plasat o comandă, ca orice client obișnuit.

După câteva zile, acesta s-a întors și s-a prezentat: "Numele meu este Peter Taylor și sunt primarul din Watford".

Claudia a rămas înmărmurită! "Oare am greșit ceva? Oare a venit să mă amendeze?", s-a întrebat ea, înainte de a îndrăzni să vorbească... Dar în Anglia, dacă muncești bine, nu prea ai cum să fii amendat. Dimpotrivă, ai posibilitatea să devii un exemplu pentru întregul oraș!

"Eu sunt Claudia, Claudia Matei, și sunt din România" - a răspuns în engleză femeia din Slănic.

Mai târziu, primarul din Watford a dezvăluit de ce a revenit la magazin.

Din cuvintele lui Taylor, Claudia a aflat, plină de emoție, că savarinele și amandinele ei sunt foarte apreciate, iar cofetăria sa este unul dintre cele mai curate și elegante magazine de pe Watford High Street.

Pe pagina sa de Facebook, primarul din Watford a făcut o postare despre cofetăria româncei, în care a scris printre altele:

În această postare, faceți cunoștință cu echipa de la Brutăria Krantz din Centrul orașului Watford. Răsfățați-vă papilele gustative cu aromele irezistibile de la această brutărie! De la prăjituri minunate la biscuiți delicioși, bunătățile lor sunt coapte la perfecțiune. Veniți să savurați ceva dulce astăzi!

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene