Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

O să aveți un ȘOC! General cu pensie specială, salariu baban la stat și, rețineți, 232.800 lei dintr-o sinecură de la Eximbank!

O să aveți un ȘOC! Pensie specială, salariu baban la stat și, rețineți, 232.800 lei dintr-o sinecură de la Eximbank!

Pe individ îl cheamă Constantin Ilie Aprodu. Este general în rezervă al MApN. Dar acum este secretarul general al ministerului Agriculturii. Conform G4Media.ro, prima funcție importantă a lui Aprodu în sistemul public din România a venit în 2003. Atunci, sprijinit de Gabriel Oprea, Aprodu a ajuns secretar general în Ministerul Agriculturii în Guvernul Năstase. Tot în 2003, Aprodu a fost decorat cu Steaua României de Ion Iliescu.

După această perioadă, cariera lui Aprodu s-a mutat la Curtea de Conturi a României, acolo unde este angajată și soția sa, așa cum reiese din declarațiile de avere completate de acesta.

Între 2009 și 2017, Aprodu a fost delegat de Curtea de Conturi ca reprezentant al instituției în plenul Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, funcție ocupată până pe 3 aprilie 2017. Pe 5 aprilie 2017, el a fost numit de premierul Grindeanu ca secretar general în Ministerul Agriculturii. Între timp, Aprodu a reușit să-și fixeze și un post permanent în minister: a fost desemnat câștigătorul unui concurs pe un post de conducere în Direcția de Control a ministerului condus oficial de Petre Daea.

CIFGA din declarația de avere este Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări şi reglementarea operaţiunilor de finanţare, garantare şi asigurare efectuate de Banca de Export-Import a României EXIMBANK - S.A. în numele şi în contul statului.

Totodată, Aprodu este și membru Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în retragere din SRI, așa cum reiese din declarația de interese. El figurează și cu un articol publicat în revista serviciului de informații.

Astfel, Ministerul Agriculturii a ajuns să fie condus de un pensionar care a lucrat în Armată și care a avut legături cu SRI.

Bonus, băiatul, Răzvan-Gabriel Aprodu, nășit de Gabriel Oprea, este angajat la două ministere! Ia bani și de la Ministerul Economiei și de la Ministerul de Externe! De fapt, el este detașat la Bruxelles, unde lucrează la Reprezentanța Permanentă a României pe lângă UE!

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cine sunt marii masoni din Ministerul de Interne

2 Avortul ratat Victor Ponta a făcut ieri 47 de ani. Cornelia Naum, mamă: „Nu am vrut să țin sarcina, cînd eram …

3 Tic-tac! MISTERUL schimbării prenumelui Rodica în Viorica Nica al actualei Viorica Vasilica Dăncilă va fi eluc…

4 Gata, îl scot din țară! Încă un infractor va scăpa nepedepsit! Mario Iorgulescu va fi transferat la o clinică …

5 VIDEO Femei plimbate în lesă prin centrul Timișoarei

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară