O școală din Marea Britanie și-a numit director un soft de inteligență artificială. Motivul care stă în spatele acestei decizii

O școală din Marea Britanie și-a numit director un soft de inteligență artificială. Motivul care stă în spatele acestei decizii

Robotul îl va asista pe Tom Rogerson, directorul de la Cottesmore, o școală pregătitoare cu internat din West Sussex (Marea Britanie), oferindu-i consiliere într-o serie de probleme.

Robotul îl va consilia pe directorul școlii în diverse probleme FOTO Shutterstock

Școala Cottesmore, o școală pregătitoare cu internat din West Sussex, a colaborat cu un dezvoltator de inteligență artificială pentru a crea robotul, Abigail Bailey, care îl va sprijini pe directorul școlii.

Tom Rogerson, directorul școlii Cottesmore, a declarat că folosește robotul pentru a-l consilia în probleme care variază de la modul în care trebuie să sprijine colegii de serviciu, la ajutorarea elevilor cu ADHD și la redactarea politicilor școlare, potrivit telegraph.co.uk .

Tehnologia funcționează într-un mod similar cu ChatGPT, serviciul online de inteligență artificială prin care utilizatorii tastează întrebări, iar algoritmii chatbotului le răspund.

Rogerson a declarat că directorul AI a fost dezvoltat pentru a avea o mulțime de cunoștințe în domeniul învățării automate și al managementului educațional , cu capacitatea de a analiza cantități mari de date.

El a declarat pentru The Telegraph: „Uneori, a avea pe cineva sau ceva acolo care să te ajute are o influență foarte liniștitoare.!”

„Este plăcut să te gândești că cineva care este incredibil de bine pregătit este acolo pentru a te ajuta să iei decizii.

„Asta nu înseamnă că nu trebuie să nu cauți vreodată și sfaturi de la oameni. Bineînțeles că o faci. Doar că este foarte liniștitor să știi că nu trebuie să suni pe nimeni, să deranjezi pe cineva, nu trebuie să aștepți un răspuns."

El a adăugat: „A fi un lider de școală, un director, este o muncă foarte singuratică. Bineînțeles că avem grupuri de directori de școli... dar faptul de a avea pe cineva sau ceva la îndemână care să te ajute în acest loc singuratic este foarte liniștitor."

Rogerson dorește ca directorii de școli de stat să poată folosi și ei robotul online disponibil publicului. Acesta poate răspunde cu un plan în șapte puncte sau poate fi programat astfel încât să răspundă punând întrebări pentru a-i face pe directorii de școli să se gândească.

Cottesmore, care a câștigat premii, inclusiv cel de „școala pregătitoare a anului" acordat de Tatler, este un internat pentru băieți și fete cu vârste cuprinse între patru și 13 ani. Taxele ajung până la aproape 32.000 de lire sterline pe an pentru elevii din Marea Britanie.

Numirea unui robot cu inteligență artificială în funcția de director principal vine după ce Cottesmore a fost prima școală din țară la începutul acestui an care a dat un anunț pentru un director de inteligență artificială care să ajute la integrarea tehnologiei în programa școlară și să îi consilieze pe profesori cu privire la reducerea volumului de muncă.

După ce a organizat interviuri, Rogerson a decis să numească un alt robot în acest rol, cunoscut sub numele de „Jamie Rainer".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?