O scrisoare timbrată din secolul al XIX-lea, vândută pentru 430.000 de euro în Germania

O scrisoare timbrată din secolul al XIX-lea, vândută pentru 430.000 de euro în Germania

O scrisoare timbrată din secolul al XIX-lea a fost vândută pentru suma de 430.000 de euro (510.000 de dolari) în Germania, informează dpa.

Scrisoarea cu primele timbre ale oraşului Lübeck din 1859 a fost scoasă la licitaţie sâmbătă în oraşul Wiesbaden.

Casa de licitaţii Heinrich Koehler, care susţine că este cea mai veche casă de licitaţii din Germania care oferă spre vânzare timbre, a declarat că oferta iniţială pentru scrisoare era de doar 80.000 de euro.

Un ofertant anonim a cumpărat scrisoarea istorică după ce părţi ale colecţiei de timbre aparţinând fostului director al grupului de supermarketuri Tengelmann, Erivan Haub, au fost scoase la licitaţie.

Potrivit casei de licitaţii, o aşa-numită scrisoare timbrată "Baden" de la 1856, estimată la 100.000 de euro, a fost vândută pentru suma de 320.000 euro. Scrisoarea a aparţinut cândva regelui Carol al II-lea al României, un pasionat filatelist. Când a plecat în exil în 1940 cu un tren special, acesta şi-a luat colecţia de timbre cu el.

"Chiar şi atunci când Carol al II-lea a trebuit să vândă o parte din colecţia sa pentru a-şi asigura mijloacele de trai, scrisoarea a rămas în posesia sa", a declarat casa de licitaţii. După moartea sa, scrisoarea a fost vândută la licitaţie în 1953, iar acum a fost achiziţionată tot de un cumpărător anonim.

Colecţia Haub a fost scoasă la licitaţie din vara anului 2019. Pentru vânzarea sa au fost planificate 30 de licitaţii în diferite ţări până în 2023.AGERPRES/ (AS - editor: Ana Bîgu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa foto: www.heinrich-koehler.de


populare
astăzi

1 Adevărații șefi ai României, la ei e cheia...

2 O informație care dă de gândit...

3 VIDEO „Taci dracu' din gură, ești altă generație, nu vă suport” / Claudiu Bleonț și-a umilit fetița pe scenă

4 VIDEO Nicușor Dan a luat-o razna? Serie de gafe la dezbaterea de la TVR

5 Aceste lucruri se petrec în „curata” Germanie... La Amsterdam, unde abia poți respira pe anumite străzi din cauza „ierbii”, cum o fi?