Oana Florea: Ministrul Toader își va exercita rolul de mediator într-o întâlnire a Biroului Comisiei de anchetă

Oana Florea: Ministrul Toader își va exercita rolul de mediator într-o întâlnire a Biroului Comisiei de anchetă

Biroul Comisiei parlamentare de anchetă, procurorul general Augustin Lazăr și ministrul Justiției, Tudorel Toader, în calitate de mediator, vor avea o întâlnire în cursul acestei săptămâni pe tema dosarului clasat referitor la scrutinul prezidențial din 2009, a anunțat președintele comisiei, deputatul Oana Florea.

 "Domnul Tudorel Toader își va exercita rolul de mediator și în cursul acestei săptămâni Biroul Comisiei de anchetă va avea o întâlnire cu procurorul general (...) pentru discuții pe tema dosarului clasat solicitat de comisia noastră. (...) Eu cred că este foarte bine pentru toată lumea să lămurim astfel de lucruri, să nu rămână așa în incertitudine, mai ales că o eventuală sesizare a CCR se va face, iar o decizie a CCR va veni cu siguranță după ce comisia se va fi încheiat. Este utilă această discuție", a afirmat Oana Florea, după ședința de luni a Comisiei parlamentare de anchetă privind prezidențialele din 2009.

Ea a precizat că întâlnirea, a cărei inițiativă a avut-o procurorul general Augustin Lazăr, se va desfășura în biroul ministrului Justiției miercuri sau joi.

"Termenul de redactare a raportului este foarte curând, undeva săptămâna viitoare (8 septembrie — n.r.). Cred că un dialog este bun și sper să ieșim cu niște răspunsuri la întrebările noastre. (...) Doresc niște informații care să mă ajute să redactez un raport cât mai clar și cât mai asumat. Colegii (membrii Comisiei parlamentare de anchetă — n.r.) au votat să aflăm și punctul de vedere al ministrului cu privire la faptul că, deși Curtea Constituțională a statuat, în virtutea principiului colaborării loiale între instituții, obligativitatea procurorului șef al DNA de a se prezenta, scrisorile trimise nu sunt chiar satisfăcătoare, răspunsurile nu sunt cu privire la întrebările adresate de membrii comisiei. Vom face vorbire și despre această situație, cu siguranță", a adăugat Oana Florea.

Comisiile de constituționalitate și juridică din Senat au termen până pe 28 august să formuleze un punct de vedere privind scrisoarea din partea Comisiei parlamentare privind alegerile prezidențiale din 2009, referitoare la posibila sesizare a CCR pe un conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public și Parlament.

"Pe baza acestui punct de vedere, președintele Senatului va face demersurile necesare. Întrucât instanța este acum în vacanță, după sesizare și după pronunțarea deciziei CCR, oricum comisia se va închide. Oricum cred că este util pentru viitor un punct de vedere al CCR pe această temă, dar pe noi la acest moment nu ne ajută", a mai spus Oana Florea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...