Obama a semnat legea care prevede echiparea toaletelor pentru bărbaţi cu mese de înfăşat bebeluşii

Obama a semnat legea care prevede echiparea toaletelor pentru bărbaţi cu mese de înfăşat bebeluşii

Toaletele pentru bărbaţi din clădirile publice din Statele Unite ale Americii vor fi echipate cu locuri special amenajate pentru schimbarea scutecelor bebeluşilor, potrivit unei noi legi semnate de preşedintele Barack Obama, scrie BBC.

Obama a semnat legea care prevede echiparea toaletelor pentru bărbaţi cu mese de înfăşat bebeluşii

Atât toaletele pentru femei, cât şi cele pentru bărbaţi, ar trebui să aibă locuri special amenajate pentru schimbarea scutecelor, care să fie "sanitare, adecvate şi sigure din punct de vedere fizic". Cunoscută ca legea "Băi accesibile în fiecare situaţie/ Bathrooms Accessible in Every Situation (BABIES) Act", aceasta a fost prima oară propusă în luna aprilie, de către politicianul David N Cicilline.

"Clădirile federale sunt plătite de către contribuabili", afirmă N Cicilline. "Este important să ne asigurăm că acestea sunt cât mai accesibile şi potrivite pentru familie".

Legea va asigura ca locurile publice să fie "mai culante pentru mamele şi taţii" din Statele Unite.

Nici în Marea Britanie nu există o legislaţie specifică referitoare la locurile destinate schimbării scutecelor, potrivit lui Raymond Martin, director al British Toilet Association (BTA).

Organizaţia a fost înfiinţată în urmă cu aproape 20 de ani şi a desfăşurat o campanie pentru implementarea unor toalete publice mai bune în întreaga ţară. Atunci, estimează el, doar o toaletă (pentru bărbaţi) din 10 era dotată cu un loc special amenajat pentru îngrijirea bebeluşilor.

"Dotarea cu mese de înfăşat a toaletelor pentru bărbaţi a fost omisă", a declarat acesta pentru Newsbeat. "Am lucrat cu mai multe organizaţii şi mari producători, care vin la noi pentru sfaturi şi îndrumări".

Martin rămâne critic la adresa guvernului, spunând că acesta nu vrea "să îşi asume responsabilitatea" de a asigura în Marea Britanie facilităţi adecvate.

Una dintre cele mai mari griji, potrivit lui Martin, este numărul toaletelor publice care au fost închise în ultimii ani. Cel puţin 1.782 de toalete au fost închise în Marea Britanie în ultimul deceniu.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …