Obama consideră o 'manevră politică' trimiterea a mii de militari la graniţă

Obama consideră o 'manevră politică' trimiterea a mii de militari la graniţă

Fostul preşedinte democrat al SUA Barack Obama a calificat vineri ''manevră politică'' trimiterea, anunţată de Donald Trump chiar înainte de alegerile parlamentare, a mii de militari americani la graniţa cu Mexicul care ar urma să blocheze sosirea migranţilor din America Centrală, relatează AFP.

Republicanii "îi separă chiar pe soldaţii noştri curajoşi de familiile lor pentru o manevră politică la graniţă", a declarat Barack Obama la un miting electoral organizat la Miami pentru a-i susţine pe candidaţii democraţi.

"Bărbaţii şi femeile armatei noastre merită mai mult decât atât. În mod constant se creează starea de teamă pentru distrage atenţia de la bilanţul'' politicii republicane, a adăugat fostul preşedinte american.

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că ar putea desfăşura până la 15.000 de soldaţi la frontiera cu Mexicul pentru a împiedica intrarea pe teritoriul american a unei caravane de migranţi din America Centrală care fug de violenţa din ţările lor, notează AFP.

"În ceea ce priveşte caravana, armata noastră este desfăşurată. Avem circa 5.000 de soldaţi şi vom merge până la 10.000 sau 15.000", a declarat Trump, care şi-a înmulţit declaraţiile şi postările pe Twitter pe această temă odată cu apropierea alegerilor legislative de la 6 noiembrie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu