Obama consideră o 'manevră politică' trimiterea a mii de militari la graniţă

Obama consideră o 'manevră politică' trimiterea a mii de militari la graniţă

Fostul preşedinte democrat al SUA Barack Obama a calificat vineri ''manevră politică'' trimiterea, anunţată de Donald Trump chiar înainte de alegerile parlamentare, a mii de militari americani la graniţa cu Mexicul care ar urma să blocheze sosirea migranţilor din America Centrală, relatează AFP.

Republicanii "îi separă chiar pe soldaţii noştri curajoşi de familiile lor pentru o manevră politică la graniţă", a declarat Barack Obama la un miting electoral organizat la Miami pentru a-i susţine pe candidaţii democraţi.

"Bărbaţii şi femeile armatei noastre merită mai mult decât atât. În mod constant se creează starea de teamă pentru distrage atenţia de la bilanţul'' politicii republicane, a adăugat fostul preşedinte american.

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că ar putea desfăşura până la 15.000 de soldaţi la frontiera cu Mexicul pentru a împiedica intrarea pe teritoriul american a unei caravane de migranţi din America Centrală care fug de violenţa din ţările lor, notează AFP.

"În ceea ce priveşte caravana, armata noastră este desfăşurată. Avem circa 5.000 de soldaţi şi vom merge până la 10.000 sau 15.000", a declarat Trump, care şi-a înmulţit declaraţiile şi postările pe Twitter pe această temă odată cu apropierea alegerilor legislative de la 6 noiembrie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă ies lovele, ești prietenul lui cel mai bun! Caracter zero”

2 „Rușine! Trădător de neam și țară!” / Românii, indignați după arestarea trădătorului care spiona pentru Rusia

3 Cum este posibil așa ceva? / Tribunalul București a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu

4 VIDEO „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!” / Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul / Ce spune despre micii din Obor

5 Rusia modifică unilateral granițele cu două state NATO în Marea Baltică