Obiecte vestimentare şi accesorii din garderoba lui Gabriel Garcia Marquez, scoase la licitaţie în Mexic

Obiecte vestimentare şi accesorii din garderoba lui Gabriel Garcia Marquez, scoase la licitaţie în Mexic

Circa 400 de obiecte vestimentare şi accesorii din garderoba scriitorului Gabriel Garcia Marquez vor fi scoase la licitaţie începând cu 20 octombrie la Ciudad de Mexico, oraşul său de adopţie, potrivit familiei celebrului autor columbian, relatează sâmbătă AFP.

Licitaţia va marca inaugurarea "Casei literare Gabriel Garcia Marquez", un centru cultural din sudul capitalei mexicane, unde autorul romanului "Un veac de singurătate", a trăit o mare parte a vieţii sale.

Selecţia de obiecte propuse spre vânzare este supravegheată de nepoata sa, Emilia Garcŕ­a Elizondo, care va fi şi directoare a viitorului centru cultural.

"'Gabo' purta mai ales costume create de designerii săi de modă preferaţi", notează Garcia Elizondo într-un comunicat.

"Avem şi haine care au fost importante în viaţa autorului, precum sacoul cu buzunarul din dreapta în care îşi ţinea stiloul cu care semna autografele şi care mai are încă pete de cerneală", a subliniat ea.

Sacourile din tweed, simboluri ale stilului lui 'Gabo', fac de asemenea parte din această colecţie.

Ţinute care au aparţinut soţiei sale, Mercedes Barcha, vor fi de asemenea scoase la vânzare sau doar expuse, precum rochia pe care a purtat-o în ziua în care soţul ei a fost distins cu Premiul Nobel pentru Literatură în 1982.

Licitaţia va începe la 20 octombrie şi va avea ca invitaţi un grup select de o sută de apropiaţi ai familiei, potrivit ziarului mexican El Milenio.

Încasările licitaţiei vor fi destinate unei fundaţii care ajută copiii comunităţilor indigene din sudul Mexicului.

Gabriel Garcia Marquez, reprezentant de seamă al "realismului magic", a murit la 87 ani pe 17 aprilie 2014 în Mexic, unde scriitorul columbian a trăit o mare parte a vieţii sale. Soţia sa a decedat la aceeaşi vârstă, pe 15 august 2020.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…

4 S-a întâmplat în Germania!

5 Așa o fi?