Obiectivul Ungariei este să atingă până în 2026 nivelul de 2% din PIB pentru bugetul apărării

Obiectivul Ungariei este să atingă până în 2026 nivelul de 2% din PIB pentru bugetul apărării

Obiectivul Budapestei este ca până în 2026 să ajungă să aloce domeniului apărării cel puțin 2% din PIB, dar ținând cont de noile planuri bugetare el ar putea fi atins chiar până în 2022, a declarat joi ministrul apărării ungar Istvan Simicsko, într-o conferință de presă la Budapesta, transmite MTI.

Oficialul ungar, care a participat la Seminarul privind transformarea NATO, găzduit de Budapesta, a spus că țara sa este un membru angajat al NATO, care participă la elaborarea securității colective a Alianței.

Simicsko a adăugat că apărarea contra atacurilor cibernetice este o provocare majoră pentru Ungaria și, în această privință, a anunțat intenția Budapestei de a crea un centru specializat în cadrul serviciilor de securitate națională.

El și-a exprimat compasiunea cu familiile victimelor atacului terorist comis miercuri la Londra și soldat cu patru morți și circa 40 de răniți, subliniind importanța dezvoltării mecanismelor de apărare ale NATO, ale Uniunii Europene și ale statelor în mod individual.

În opinia lui Simicsko, afluxul de migranți către Europa constituie o primă ocazie pentru teroriști de a ajunge în UE și în acest sens eforturile pentru oprirea acestora trebuie să se concentreze pe zonele de conflict.

Rose Gottemoeller, secretar general adjunct al NATO, a salutat intenția Ungariei, pe care a numit-o un membru important al organizației, care a participat, printre altele, la misiunile din Afganistan, Kosovo și Irak.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria