Obiectivul Ungariei este să atingă până în 2026 nivelul de 2% din PIB pentru bugetul apărării

Obiectivul Ungariei este să atingă până în 2026 nivelul de 2% din PIB pentru bugetul apărării

Obiectivul Budapestei este ca până în 2026 să ajungă să aloce domeniului apărării cel puțin 2% din PIB, dar ținând cont de noile planuri bugetare el ar putea fi atins chiar până în 2022, a declarat joi ministrul apărării ungar Istvan Simicsko, într-o conferință de presă la Budapesta, transmite MTI.

Oficialul ungar, care a participat la Seminarul privind transformarea NATO, găzduit de Budapesta, a spus că țara sa este un membru angajat al NATO, care participă la elaborarea securității colective a Alianței.

Simicsko a adăugat că apărarea contra atacurilor cibernetice este o provocare majoră pentru Ungaria și, în această privință, a anunțat intenția Budapestei de a crea un centru specializat în cadrul serviciilor de securitate națională.

El și-a exprimat compasiunea cu familiile victimelor atacului terorist comis miercuri la Londra și soldat cu patru morți și circa 40 de răniți, subliniind importanța dezvoltării mecanismelor de apărare ale NATO, ale Uniunii Europene și ale statelor în mod individual.

În opinia lui Simicsko, afluxul de migranți către Europa constituie o primă ocazie pentru teroriști de a ajunge în UE și în acest sens eforturile pentru oprirea acestora trebuie să se concentreze pe zonele de conflict.

Rose Gottemoeller, secretar general adjunct al NATO, a salutat intenția Ungariei, pe care a numit-o un membru important al organizației, care a participat, printre altele, la misiunile din Afganistan, Kosovo și Irak.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut