Ocuparea unui parc natural în Oregon: un mort, șase arestări

Ocuparea unui parc natural în Oregon: un mort, șase arestări

Poliția a arestat șase dintre militanții antiguvernamentali înarmați care ocupau ilegal un parc natural din statul american Oregon de trei săptămâni, iar unul dintre militanți a fost ucis într-un schimb de focuri cu forțele de ordine, informează AFP. Liderul mișcării, Ammom Bundy, în vârstă de 40 de ani și originar din statul vecin Idaho, face parte dintre cele șase persoane arestate, potrivit unui comunicat al poliției federale (FBI) și locale.

'Marți, spre ora 16:25 (00:25 GMT), poliția federală (FBI) și poliția statului Oregon (vestul SUA) au lansat o operațiune pentru a opri unii indivizi legați de ocuparea armată a parcului național Malheur', arată comunicatul.

'Au fost trase focuri de armă' și 'o persoană care era vizată de o probabilă arestare a decedat', adaugă poliția.

'O altă persoană care a suferit răni care nu-i pun viața în pericol a fost transportată la un spital local pentru a fi tratată' și se află în stare de arest, continuă comunicatul FBI și al poliției din Oregon.

Fratele lui Ammon Bundy, Ryan, face parte de asemenea dintre cele șase persoane arestate în cursul unei operațiuni care a avut loc 'de-a lungul autostrăzii 395', precizează comunicatul forțelor de ordine.

Ocuparea parcului Malheur, situat într-o regiune retrasă și rurală a Oregonului, a început în 2 ianuarie ca urmare a unei manifestații în sprijinul a doi crescători de vite locali, condamnați la închisoare pentru că ar fi incendiat terenuri federale.

Cei doi fermieri s-au prezentat de bună voie la penitenciar pentru a-și executa pedeapsa și s-au desolidarizat de ocuparea parcului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina