Ofensiva Rusiei, inclusiv în Bahmut, și-a pierdut din virulență. Ucrainenii au șansa contraofensivei HARTĂ

Ofensiva Rusiei, inclusiv în Bahmut, și-a pierdut din virulență. Ucrainenii au șansa contraofensivei HARTĂ

Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) a publicat o analiză din care rezultă o încetinire a ritmului ofensivei ruse pe tot teatrul de operațiuni din ultimele săptămâni. Mai mult, Ucraina are șansa de a recâștiga inițiativa și de a lansa o contraofensivă în zonele critice ale liniei frontului.

Sodați ucraineni în Bahmut FOTO Profimedia

Ritmul operațiunilor ofensive rusești pe tot teatrul a încetinit în ultimele săptămâni, sugerând că ofensiva rusă de primăvară în Donbas ar putea fi aproape de apogeu. Oficialii ucraineni au indicat că pierderile semnificative ale Rusiei în apropiere de Vuhledar inhibă puternic capacitatea forțelor ruse de a desfășura operațiuni ofensive ulterioare în regiunea Donețk. Președintele rus Vladimir Putin și-a folosit prima vizită în Ucraina recent ocupată pentru a se prezenta ca un lider implicat în timpul războiului, pe fondul răspunsurilor exagerate din spațiul informațional naționalist rus din cauza temerilor unei posibile viitoare contraofensive ucrainene în sudul Ucrainei”, a precizat ISW.

Reamintim că Rusia a mobilizat aproximativ 300.000 de soldați în scopul de ofensivei de primăvară, iar dacă acești militari ruși nu au reușit să ofere Moscovei un avantaj ofensiv decisiv în Ucraina, inclusiv în Bahmut , este foarte puțin probabil ca angajamentul de forțe suplimentare în viitoarele valuri de mobilizare să producă un rezultat diferit. „Prin urmare, Ucraina este bine poziționată pentru a recâștiga inițiativa și a lansa contraofensive în sectoarele critice ale actualei linii de front”, mai susține ISW .

image png
image png

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...