Oferta semnificativă de locuinţe noi încetineşte creşterea preţurilor pentru apartamentele vechi

Creşterea preţurilor la apartamentele vechi începe să încetinească, pe fondul majorării accentuate a ofertei de locuinţe noi, se arată într-un comunicat remis, luni, AGERPRES, după Salonul Imobiliar Bucureşti, care a avut loc între 2 şi 4 martie.

Potrivit organizatorilor, 9.700 de persoane au trecut pragul Salonului Imobiliar Bucureşti, primul târg de profil din acest an, SIB fiind singurul eveniment din piaţă unde sunt expuse atât oferte din ansambluri noi, cât şi de pe piaţa veche.

S-a remarcat faptul că, pe fondul creşterii accelerate a ofertei de locuinţei noi, creşterea preţurilor la apartamentele vechi începe să încetinească.

Astfel, este în creştere numărul ansamblurilor de proporţii (concepte rezidenţiale integrate): Onix Park - 2.000 de apartamente în zona Aviaţiei - Pipera, AFI City - 2.000 de apartamente în zona Bucureştii Noi, H Pipera Lake - 1.350 de apartamente, Arbo Residence Mogoşoaia - 1.000 de apartamente, Arcadia Apartments Domenii - 800 de apartamente, Luxuria Domenii - 630 de apartamente. Aceste proiecte vor fi dezvoltate în faze, pe parcursul mai multor ani.

Fiind primul târg după aprobarea programului "Prima Casă", o mare parte a cererii s-a îndreptat către locuinţe care se încadrează în acest program, mai spun organizatorii.

Totodată, s-a făcut remarcat şi un alt segment de clienţi care dispun de cash pentru achiziţie şi nu se finanţează de la bancă: ei caută apartamente în proiecte premium din zonele ultracentrale, centrale şi cea de nord.

Ajuns la a patra ediţie, Salonul Imobiliar Bucureşti (SIB) a devenit cel mai mare târg de profil, ocupând integral trei săli din cadrul Palatului Parlamentului. Următoarea ediţie este programată pentru 7-9 septembrie 2018. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

2 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

3 Dăncilă poate lua între 8 și 18 ani de pușcărie după denunțul lui Dragnea!

4 ALERTĂ / Guvernul PSD, RUȘINEA Europei, a încercat să ÎNȘELE Comisia Europeană și să deconteze din fonduri UE pr…

5 Rareș Bogdan o calcă-n picioare pe „Proasta Pământului” după minciuna despre fabrica Volkswagen!

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel