OFICIAL Aproape jumătate din pacienții cu Covid internați la Terapie Intensivă în România sunt ventilați mecanic

OFICIAL Aproape jumătate din pacienții cu Covid internați la Terapie Intensivă în România sunt ventilați mecanic

Aproximativ 50% din pacienții internați la Terapie Intensivă sunt ventilați mecanic, arată un document oficial al guvernului, ceea ce înseamnă că din cei 175 de pacienți înregistrați în 15 iunie, peste 80 depind de ventilatoarele mecanice. La acest moment, capacitatea sistemului sanitar la nivel național nu este depășită, dar punctual în anumite localități este aproape de capacitatea maximă, arată documentul citat.

Foto: Numarul internatilor la terapie intensivă (sursa: guvern)

În 15 mai, numărul pacienților aflați în stare critică era de 175, adică aproximativ 13,5% din totalul paturilor de la terapie intensivă din România, potrivit Analizei factorilor de risc realizate de Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență. Documentul a fost trimis de Guvern la Parlament pentru a justifica prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă.

O creștere bruscă și constantă a numărului de cazuri confirmate ar putea crea un dezechilibru cu un impact major în asigurarea capacității operaționale a sistemului sanitar, se arată în analiza specialiștilor.

În ultimele 7 zile se înregistrează o tendință de creștere a numărului pacienților internați la terapie intensivă, media fiind e aproximativ 163 pacienți / zi comparativ cu prima săptămână din luna iunie, când media a fost de circa 153 pacienți / zi, mai arată documentul guvernamental.

În ce privește capacitatea de spitalizare pentru pacienții infectați cu Covid 19 cu forme asimptomatice, ușoare sau medii, sunt disponibile 12.576 locuri din totalul de 15.421 paturi disponibile pe alte secții.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …