OFICIAL CNCD a constatat cu un vot de 5-4 că termenul „penali” folosit de Iohannis reprezintă discriminare. Preşedintele, amendat cu 2.000 de lei

OFICIAL CNCD a constatat cu un vot de 5-4 că termenul „penali” folosit de Iohannis reprezintă discriminare. Preşedintele, amendat cu 2.000 de lei

Președintele Klaus Iohannis a fost amendat cu 2.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, care a decis cu 5 voturi la 4 că termenul „penali” reprezintă discriminare. Informația a fost publicată inițial de G4Media.ro și confirmată pentru HotNews.ro de către președintele CNCD, Csaba Asztalos. “Eu am votat împotrivă; declarația e larg în limita libertății de exprimare”, a precizat Asztalos.

În cazul şefei DNA, CNCD a respins plângerea pentru exprimarea “festivalul inculpaţilor”.

Ambele sesizări au fost făcute de site-ul luju.ro (Lumea Justitiei) şi vizează folosirea termenului ‘”penali” de către preşedintele Klaus Iohannis şi a formulei “festivalul inculpaţilor” de către Laura Codruţa Kovesi. Luju.ro a depus sesizările la CNCD pe 19 februarie.

Luju.ro s-a referit în sesizări la formula utilizată de Iohannis într-o conferinţă de presă din 15 februarie şi de Laura Codruţa Kovesi în 14 februarie, tot într-o conferinţă de presă.

Declarația completă a președintelui Iohannis, din 15 februarie: „Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea DNA. După părerea mea, această încercare e jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi, dar îmi face plăcere să o repet. După părerea mea, DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac, sau încercare de atac din partea unor penali e de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună.”

Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi au făcut declarații și au comentat înregistrările date publicității de fostul deputat Vlad Cosma, care susține că procurori de la DNA Ploiești „fabrică” probe.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa