OFICIAL Ministrul Afacerilor Europene a DEMISIONAT vineri, imediat după o ședință de guvern tensionată.

OFICIAL Ministrul Afacerilor Europene a DEMISIONAT vineri, imediat după o ședință de guvern tensionată.

OFICIAL Demisie-BOMBĂ în Guvern! Victor Negrescu, ministrul Afacerilor Europene, a demisionat vineri, imediat după o ședință de guvern tensionată. 

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demisionat vineri, cu mai puțin de două luni înainte de preluarea președinției UE de către România, au declarat pentru G4Media.ro mai multe surse guvernamentale. Până ora difuzării știrii, Negrescu nu a putut fi contactat și nu este clar dacă demisia i-ar fi fost acceptată. Pregătirile logistice și politice pentru preluarea președinției UE erau în mare întârziere, au explicat sursele citate.

Ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, a confirmat pentru Realitatea TV că Victor Negrescu a demisionat. Teodorovici a declarat că a existat o ședință de guvern, vineri, despre pregătirea pentru preluarea președinția UE. ”Chiar nu înțeleg, eu am fost suprins neplăcut de gestul domnului ministru. Dânsul a primit tot sprijinul din partea tuturor ministerelor implicate, mai ales din partea premierului Dăncilă. Nu înțeleg de ce a luat o astfel de decizie. Arată imaturitate politică. Să renunți la o astfel de poziție în prag de președinție, e fără cuvinte”.

Mai precis, s-ar fi înregistrat mari întârziere la derularea unor licitații, spre nemulțumirea lui Teodor Meleșcanu, Rovanei Plumb și consilierului Darius Vâlcov. În plus, Negrescu ar fi stârnit nemulțumirea guvernului acum câteva luni, când într-un prim draft al agendei României la președinția UE ar fi menționat printre alte obiective și protejarea drepturilor minorităților, ceea ce ar fi proiectat imaginea unei Românii care are probleme pe această temă.

Negrescu (33) deține portofoliul afacerilor europene din iunie 2017. Membru PSD, a fost ales europarlamentar în luna mai 2014. Potrivit unui profil realizat de Antena 3 la numirea în funcție, Negrescu a ocupat pe rând funcțiile de Vicepreședinte PSD sector 3/ Purtător de cuvânt, Președinte PSD Alba Iulia, președinte-coordonator național PES Activists România.

Din 2007 coordonează activitatea PES Activists România în calitate de președinte. PES Activists România este o structură compusă din peste 10.000 de membri și simpatizanți PSD de toate vârstele interesați în politica europeană. Începând cu anul 2015 a inițiat împreună cu un grup de intelectuali de stânga Fundația Stânga Democratică.

În anul 2015, a fost ales vicepreședinte al Partidului Social Democrat cu 3162 de voturi. El a devenit astfel cel mai tânăr vicepreședinte al principalei formațiuni politice de stânga din România.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale