Oficial ucrainean: Regiunea Herson va fi eliberată până în septembrie

Oficial ucrainean: Regiunea Herson va fi eliberată până în septembrie

„Putem spune că regiunea Herson va fi definitiv eliberată până în septembrie şi că toate planurile ocupanţilor ruşi vor eşua”, a declarat consilierul şefului administraţiei militare regionale din Herson, Serhii Hlan, într-un interviu acordat pentru televiziunea ucraineană.

Potrivit AFP, care semnalează această declaraţie, armata ucraineană câştigă deja teren în Herson cu ajutorul unor arme primite din Occident.

„Putem vorbi de o răsturnare a situaţiei pe teren. În cursul operaţiunilor recente, forţele armate ucrainene sunt cele care au avut avantajul. Armata noastră avansează progresiv, trecem de la faza defensivă la contraofensivă”, a subliniat Hlan, citat de AFP şi Agerpres.

Ocupat pe 3 martie, Herson este primul mare oraş ucrainean ocupat de ruşi de la declarea războiului de către Vladimir Putin, pe 24 februarie.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat la rândul său că trupele ucrainene avansează în această regiune limtrofă cu Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, şi esenţială pentru agricultura ţării.

„Ocupanţii încearcă să controleze zona. Dar armata ucraineană avansează pas cu pas în regiune”, a spus şeful statului ucrainean într-un mesaj video difuzat sâmbătă seara.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului din SUA (ISW), forţele ucrainene înaintează în regiunea Herson, dar autorităţile locale cer populaţiei să nu dea informaţii despre noua evoluţie de pe front pentru a nu le periclita strategia militară.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro