OFICIAL Ultima șicană a statului român! Poliția de frontieră anunță că soții Săcărin au pierdut avionul din cauza verificărilor amănunțite la plecarea din țară către SUA

OFICIAL Ultima șicană a statului român! Poliția de frontieră anunță că soții Săcărin au pierdut avionul din cauza verificărilor amănunțite la plecarea din țară către SUA

Ultima șicană a statului român! Poliția de frontieră anunță că soții Săcărin au pierdut  avionul din cauza verificărilor amănunțite la plecarea din țară către SUA.

Poliția de frontieră a anunat luni, într-un comunicat de presă, că duminică dimineață polițiștii de pe aeroportul Otopeni au verificat la sânge familia Săcărin care dorea să plece în SUA, împreună cu micuța Sorina, dar, din pricina verificărilor amănunțite, părinții adoptivi ai fetiței au pierdut avionul și au fost nevoiți sa își cumpere bilete pentru alt zbor.

 Comunicatul Poliției de frontieră:

În data de 21.07.2019, la ora 5.15, la Aeroport Internaţional Henri Coandă, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doua persoane care s-au legitimat cu paşapoarte emise de autorităţile din SUA. Acestea călătoreau împreună cu un minor, pentru care au prezentat un paşaport românesc.

Conform procedurilor specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări amănunţite cu privire la documentele de călătorie ale minorului (uzuale în situaţia călătoriei în străinătate a unui cetăţean român minor), inclusiv hotărâri ale instanţei, pentru a verifica dacă sunt îndeplinite condiţiile de ieşire din ţară de către acesta, în conformitate cu Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările și completările ulterioare.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că persoanele îndeplineau toate condiţiile prevăzute de lege, fiindu-le permisă continuarea călătoriei.

Menţionăm faptul că pe timpul derulării procedurilor respective, cursa programată să decoleze la ora 5.35, a închis poarta de îmbarcare, motiv pentru care persoanele respective si-au reprogramat călătoriala o cursa în direcţia Frankfurt, în aceeaşi dimineaţă.

De asemenea, facem precizarea că pe timpul derulării verificărilor de frontieră, părinţii au manifestat o atitudine deschisă pentru a pune la dispoziţia poliţiştilor de frontieră înscrisurile necesare cu privire la călătoria minorului”, este comunicatul Poliției de frontieră.

Săptămâna trecută, joi, Judecătoria Slatina a respins cererea procurorului general de interzicerea a părăsirii țării de către micuța Sorina. Cu o săptămână înainte, Curtea de apel Craiova a respins și cererea de revizuire a adopției internaționale a minorei. Totodată, săptămâna trecută, Secția specială de investigare a magistaților i-a restituit pașaportul minorei, după ce nu s-au confirmat informațiile potrivit cărora documentul de călătorie al fetiței ar fi fost eliberat fraudulos de Serviciul Pașapoarte Dolj.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro