Oficial/Israelul investighează dacă ambasada Chinei a plasat microfoane în cadourile pe care le-a trimis Guvernului, de Paște

Oficial/Israelul investighează dacă ambasada Chinei a plasat microfoane în cadourile pe care le-a trimis Guvernului, de Paște

Shin Bet, serviciul de securitate internă al Israelului, investighează suspiciunile potrivit cărora China ar fi plantat un dispozitiv de ascultare într-un termos făcut cadou unui ministru israelian cu ocazia Paștelui, relatează Haaretz .

Dispozitiv de ascultare gasit intr-un cadou primit de guvernul israelianFoto: ynetnews.com

Termosul a fost făcut cadou de ambasada Chinei în Israel lui Orit Farkash-Hacohen, ministrul Științei și Tehnologiei. Ministerul Culturii și Sportului a anunțat de asemenea că a primit un mesaj din partea ambasadei chineze care anunța că un cadou pe care i l-a trimis ar trebui să sosească marți.

Cotidianul israelian Yedioth Ahronoth scrie că ofițerii Shin Bet au transmis instrucțiuni ministerelor să raporteze orice cadou primit de la ambasada Chinei sau alte ambasade străine din cauza temerilor că acestea ar putea conține dispozitive de ascultare.

Guvernul israelian a primit cadouri de Paște suspecte

Potrivit presei israeliene, termosuri similare au fost primite și de ministerul Transporturilor și cel al Sănătății.

Asistenții unor alți miniștri israelieni au primit notificări din partea ambasadei chineze să se aștepte la cadouri în zilele următoare.

Unele din pachetele deschise până acum de ofițerii Shin Bet nu au conținut dispozitive sau alte elemente suspecte.

Beijingul și Israelul în general mențin relații bune, China depășind Statele Unite ca principala sursă de importuri în Israel anul trecut.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”