OFICIAL/România a fost EXCLUSĂ de la Eurovision!

OFICIAL/România a fost EXCLUSĂ de la Eurovision!

Romania nu va participa la Eurovision anul acesta, din cauza datoriilor pe care TVR le are fata de European Broadcasting Corporation, a anuntat Televiziunea publica. Potrivit Eurovision.tv, organizatia televiziunilor publice din Europa, European Broadcasting Union (EBU), retrage accesul TVR la toate serviciile statelor membre, din cauza faptului ca, in mod repetat, nu si-a platit datoriile catre aceasta uniune. Datoriile invocate acum de EBU se ridica la 16 milioane de franci elvetieni.

Astfel, castigatorul local al Eurovision, Ovidiu Anton, nu va mai aparea in cea de-a doua semifinala a Eurovision 2016, programata pentru 12 mai. TVR nu va avea nici acces la semnalul SVT, televiziunea gazda a evenimentului din Suedia, ceea ce, potrivit Eurovision, inseamna ca nu va putea difuza deloc evenimentul.

UPDATE 13.30 TVR prezinta ce evenimente a mai contractat prin asociatia din care este exclusa acum. Printre ele - CM de Fotbal

UPDATE 13.15 Reactia Guvernului la excluderea Romaniei de la Eurovision: TVR e in subordinea Parlamentului, nu puteam plati datoria pentru ca incalcam legile Concurentei

UPDATE 12.54 Potrivit TVR, la ora 14.00 reprezentantii TVR sunt invitati la Ministerul Finantelor. Tvr.ro o citeaza pe Irina Radu, fostul director interimar si actualmente membru CA, potrivit careia "La fel de grav ca neparticiparea României la Eurovision este ceea ce se întâmplă acum în TVR. Nu mai există nici bani de benzină pentru maşini să meargă în ţară să filmeze pentru ştiri. S-a ajuns la fundul sacului. EBU începe demersurile de eliminare a TVR din EBU".

Potrivit Eurovision, organizatia televiziunilor publice din Europa, European Broadcasting Union (EBU), retrage accesul TVR la toate serviciile statelor membre, din cauza faptului ca, in mod repetat, nu si-a platit datoriile catre aceasta uniune. Datoriile invocate acum de EBU se ridica la 16 milioane de franci elvetieni.

Prin intermediul EBU, TVR avea acces si la evenimente sportive majore precum Campionatul European de Fotbal.

Potrivit Eurovision.tv, Romania "nu va mai putea putea participa la Eurovision 2016 si va pierde accesul la alte servicii acordate membrilor EBU, inclusiv Eurovision News and Sports News Exchanges, dreptul de a transmite anumite evenimente sportive, expertiza legala, tehnica, de cercetare si de lobby".

Decizia a fost luata dupa ce TVR a cerut ajutorul guvernului pentru a putea participa la Eurovision, unde Romania urma sa fie reprezentata de Ovidiu Anton. Televiziunea, aflata intr-o grava situatie financiara, a cerut guvernului sa o sprijine pentru plata datoriilor catre EBU, dar termenul in acest sens - miercuri, 20 aprilie - a trecut fara niciun rezultat.

Ce spune directorul general EBU, Ingrid Deltenre: "E regretabil sa suntem obligati sa luam aceasta masura. Suntem dezamagiti ca toate incercarile noastre de a rezolva aceasta problema nu au primit niciun raspuns din partea guvernului Romaniei. In ultimele saptamani, EBU a notat sugestia Ministerului de Finante ca TVR ar putea intra in insolventa, ceea ce ar duce la o restructurare profunda a televiziunii. EBU este o asociatie nonprofit carwe reprezinta 73 de radiodifuzori din 56 de tari. Datoriile continue ale TVR pericliteaza insasi stabilitatea financiara a EBU."

În curs de actualizareTrimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

4 „Am decis să încercăm din nou”

5 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...