Oficiali ruşi, numiţi membri ai administraţiei separatiste a autoproclamatei Republici Populare Doneţk

Oficiali ruşi, numiţi membri ai administraţiei separatiste a autoproclamatei Republici Populare Doneţk

Liderul RPD Denis Puşilin l-a numit pe fostul şef al departamentului rus al Ministerului Industriei şi Comerţului, Vitali Khotsenko, drept şef al aşa-numitului Consiliu de Miniştri al regiunii separatiste, conform The Moskow Times .

Presa rusă spune că Khotsenko, în vârstă de 36 de ani, este primul oficial de rang înalt al guvernului rus care deţine funcţii publice în autoproclamata RPD.

Născut în oraşul Dnipro din centrul Ucrainei, Khotsenko a fost ministru al energiei în regiunea Stavropol din sudul Rusiei şi, din 2019, director al Departamentului de politică industrială regională şi management de proiect al Ministerului Industriei şi Comerţului din Rusia.

Puşilin, care a anunţat miercuri remanierea, a numit alţi doi înalţi oficiali ruşi ca adjuncţi ai lui Khotsenko, pe Evgheni Solntsev, fost consilier al ministrului construcţiilor, locuinţelor şi utilităţilor din Rusia şi pe Alexander Kostomarov, fost guvernator adjunct al regiunilor Lipetsk şi Ulianovsk din vestul Rusiei.

Pushilin a spus că noua echipă executivă se confruntă cu o „gamă largă” de sarcini, inclusiv reconstrucţia postbelică şi „integrarea” cu Rusia.

„În ciuda faptului că campania de eliberare este în desfăşurare şi nu am ajuns încă la graniţele constituţionale... trebuie să ne gândim nu cu unul, ci cu doi paşi înainte”, a spus el.

Kremlinul a declarat joi că sprijină numirile, adăugând că a fost condultată administraţia prezidenţială.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?