Ofițer german în rezervă, acuzat în Germania de spionaj pentru Rusia. El crede că „îndeplinea o misiune de menținere a păcii”

Ofițer german în rezervă, acuzat în Germania de spionaj pentru Rusia. El crede că „îndeplinea o misiune de menținere a păcii”

Potrivit agenției DPA, avocatul său a spus că clientul a avut „intenții cinstite”, iar, în opinia sa, nu este vorba despre munca de informații, ci de „înțelegerea reciprocă și prietenia popoarelor”.

Un fost ofițer din Bundeswehr o oferit informații serviciilor secrete ruse. Foto: Shutterstock

Un ofițer de rezervă al Bundeswehr acuzat în Germania că a colaborat cu serviciile ruse de informații crede că „îndeplinește o misiune de menținere a păcii” și nu a transmis informații valoroase, a declarat avocatul său citat de agenția de presă DPA.

„Deși a transmis informații, acestea nu au fost atât de valoroase pe cât se pretindea”, a spus avocatul. El a afirmat că clientul său a avut „intenții cinstite” și, în opinia sa, nu era vorba de munca de informații, ci de „înțelegerea reciprocă și prietenia popoarelor”. „Din punctul său de vedere, desfășura o misiune de menținere a păcii”, a spus sursa, care și-a exprimat încrederea în achitare.

Potrivit anchetatorilor, Ralph G., al cărui caz este acum examinat de Curtea Regională Superioară din Düsseldorf, a cooperat cu Direcția Principală a Statului Major General al Forțelor Armate Ruse (cunoscută anterior ca Direcția Principală de Informații) cel puțin din octombrie 2014. până în martie 2020. Potrivit anchetei, ofițerul de rezervă a transmis părții ruse informații despre rezerviștii germani, date personale de contact și CV-uri ale personalului militar de rang înalt, precum și informații legate de proiectul Nord Stream 2.

După cum a scris Der Spiegel, în timpul interogatoriului, Ralph G. a recunoscut transferul de informații, dar a declarat că nu știa despre legătura dintre contactele sale cu informațiile ruse. De asemenea, se spune că nu a primit bani pentru serviciile sale. Potrivit lui Spiegel, ofițerul de rezervă a fost invitat de mai multe ori la Conferința de la Moscova privind securitatea internațională, care este organizată de Ministerul rus al Apărării.

Reprezentantul instanței a indicat că bărbatul de 65 de ani, care ocupa funcția de șef adjunct al departamentului de comunicații raionale din rezerva Bundeswehr, și-a recunoscut parțial vinovăția. El riscă până la 10 ani de închisoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”